Appelkruimeltaart


Appelkruimeltaart

Aantal porties: 12
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 40 minuten
Totale tijd: 1 uur, 10 minuten
Allergie: Ei, Melk
Dieet: Vegetarisch
Gerechttype: Kruiden
Overig: Diepvriesbestendig, Heet serveren, Kindvriendelijk, Serveer koud, Vooraf-bereidbaar
Site Angelikookt

Ingrediënten

bodem

  • 350 Gram bloem
  • 100 Gram witte basterdsuiker
  • 150 Gram roomboter (ongezouten, koud in blokjes)
  • 1 - ei
  • 50 Ml. melk

kruimeldeeg

  • 250 Gram bloem (gezeefd)
  • 180 Gram suiker
  • 180 Gram boter (ongezouten, koud in blokjes)
  • 1 Theelepel kaneelpoeder

vulling

  • 1 Kilo appels (gewicht is ontpit en geschild)
  • 1 á 2 Eetlepels citroensap
  • 0,5 Pot abrikozenjam
  • 1 Eetlepel kaneelpoeder
  • 2 Eetlepels custardpoeder

Beschrijving

Bodem
Stap 1
Bloem en basterdsuiker zeven, kaneelpoeder erbij en droog door elkaar mengen.
Boter in kleine blokjes snijden en door het mengsel verdelen.
Ei en melk toevoegen en kneden tot er een bal van gevormd kan worden.
Wikkel de bal in folie en zet weg in de koelkast.
Vulling
Stap 2
Appels schillen en in blokken snijden (per part in drieën).
In een braadpan een beetje boter smelten en de appels bakken tot ze wat zacht worden. Wel blijven roeren, anders bakken ze aan.
Abrikozenjam, citroensap en custardpoeder toevoegen. Even (al roerend) door laten koken en warmtebron uitzetten.
Kruimeldeeg
Stap 3
Meng alle ingrediënten voor het kruimeldeeg met de handen door elkaar. Doe het snel, het moeten kruimels blijven.
Taart samenstellen/bakken
Stap 4
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Beboter de vorm(20x30 centimeter) en bekleed met bakpapier.
Bestuif het keukenblad met bloem(tegen het plakken).
Rol de deegbal uit met een deegroller en plaats de deeglap in de vorm.
Maak de boel goed passend(deeg moet overal ongeveer even dik zijn) zorg dat de rand ongeveer 2 cm hoog wordt.
Vulling over het deeg verdelen.
Kruimeldeeg over de vulling verdelen.
Plaats de vorm in de oven en laat in ongeveer 40 minuten gaar worden.
Als de taart gaar is, nog even de grill erop zetten(3 á 5 minuten) voor een mooi bruine kruimellaag.
Laat de taart afkoelen.

Als de taart is afgekoeld eventueel met poedersuiker bestrooien en/of slagroom erbij serveren.
Klaar!
Eetzzzz.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij via e-mail op de hoogte als er meer reacties op dit bericht komen

Subscribe without commenting