Hete bliksem gratin


Hete bliksem gratin

Aantal porties: 2
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 1 uur
Totale tijd: 1 uur, 30 minuten
Gerechttype: Hoofdgerecht
Overig: Vooraf-bereidbaar
Door auteur Lidl

Ingrediënten

  • 250 gram kruimige aardappelen
  • 250 gram knolselderij
  • 1,5 stuk uien
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 150 gram rundergehakt
  • 65 gram spekreepjes
  • 2 appels
  • 20 gram boter
  • - Naar smaak zout en peper

Beschrijving

Stap 1
Schil aardappelen en knolselderij en snijd in stukken van gelijke grootte.
Kook in 20 minuten gaar.
Pel en snipper de uien.
Fruit aan in 1 eetlepel olijfolie.
Voeg het gehakt toe en bak het rul in ongeveer 6 minuten.
Bestrooi naar smaak met zout en peper.
Verdeel het gehaktmengsel over de bodem van een ingevette ovenschaal.

Schil 1 appel, snijd in parten en verwijder de klokhuizen
Snijd de appel in stukjes.
Verhit een koekenpan zonder olie.
Voeg de spekreepjes toe en laat 2 minuten bakken in het eigen vet(eventueel heel klein beetje olijfolie erbij)
Voeg de appelstukjes toe en bak ongeveer 5 minuten mee.

Oven voorverwarmen op 200 graden.
Aardappelen en knolselderij afgieten en tot puree stampen.
Appel-spekmengesel erdoor roeren.
Naar smaak zout en peper toevoegen.
Stamppot op gehaktmengsel scheppen en bovenkant gladstrijken.

Schil en snijd de andere appel in parten, verwijder de klokhuizen en snijd dan per part in 4 parten.
Leg de partjes appel op de stamppot.
Bestrooi de appelpartjes met een beetje grove peper.
Boter of bakvet aan de appels toevoegen zodat ze kunnen bakken.
Plaats in de oven voor ongeveer 20 minuten tot de appel mooi bruin begint te kleuren.
Direct serveren.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij via e-mail op de hoogte als er meer reacties op dit bericht komen

Subscribe without commenting