Kabeljauw met spinazie en tomaat uit de oven


Kabeljauw met spinazie en tomaat uit de oven

Aantal porties: 1
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur
Allergie: Vis
Dieet: Vegetarisch
Gerechttype: Hoofdgerecht
Overig: Heet serveren, Vooraf-bereidbaar
Site Beetje van mezelf en veel van Lidl

Ingrediënten

  • 250 Gr. spinazie
  • 200 Gr. kabeljauwfilet (diepvries)
  • 1 Grote ontvelde tomaat
  • kwart Teen knoflook (geraspt)
  • 50 Gr. geraspte (kaas)
  • 2 Eetlepels paneermeel
  • - Wat nodig is olijfolie
  • - Naar smaak basilicum (gedroogd uit een potje)
  • - Naar smaak zout en versgemalen peper

Beschrijving

Stap 1
Vis ontdooien.
Tomaat ontvellen en in blokjes snijden.
Paneermeel, geraspte kaas en basilicum door elkaar mengen.
Ovenschaal invetten.
Olijfolie in de pan en geraspte knoflook zachtjes bakken.
Spinazie erbij en op hoger vuur al roerbakkend garen.
Op smaak maken met zout en peper.
Doe de spinazie in de ovenschaal.
Leg daar bovenop driekwart van de tomatenblokjes die je bestrooit met zout en peper.
De ontdooide kabeljauw bestrooien met zout en peper en op de tomatenblokjes leggen.
Vervolgens de vis bedekken met de rest van de tomatenblokjes.
Kwast het spul voorzichtig in met wat olijfolie.
Bestrooi met het paneermeel- en kaas- basilicum- mengsel.
Besprenkel weer met wat olijfolie.
Afbakken in de oven 40 minuten zonder voorverwarmen op 200 gr, of 25 minuten in een voorverwarmde oven op 200 gr.
Is het na die tijd niet bruin genoeg, kan je er altijd nog even de grill op loslaten (een minuut of 5).

(Lekker met aardappelpuree met peterselie (tegen de knoflookmeur))

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij via e-mail op de hoogte als er meer reacties op dit bericht komen

Subscribe without commenting