Spitskoolsalade (lauwwarm of warm)


Spitskoolsalade (lauwwarm of warm)

Aantal porties: 1
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Dieet: Vegetarisch
Gerechttype: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Salade

Ingrediënten

salade

  • 75 Gr. penne
  • 0,25 - spitskool
  • 0,25 Potje champignons (verse champignons kan natuurlijk ook)
  • 0,25 - ui
  • 0,5 Teen knoflook
  • 1 Grote eetlepel peterselie
  • - Naar smaak peper en zout

tomatenmayonaise

  • 1 Lepel mayonaise
  • 2 Stuks zongedroogde tomaatjes op olie
  • 1 Scheutje room of koffiemelk

Beschrijving

Salade
Stap 1
Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing eventueel met zout.
Haal de kern uit de spitskool en snijd de spitskool in reepjes.
Laat de champignons uitlekken.
Olie verhitten, champignons ongeveer 5 minuten bakken.
Pel en snipper de ui en de knoflook en ongeveer 5 minuten meebakken.
Spitskool toevoegen aan bakmengsel meebakken tot beetgaar.
Penne afgieten en een klein beetje olijfolie erdoor mengen (tegen het plakken).
Penne toevoegen aan het bakmengsel en pan van het vuur halen.
Peterselie erdoor en op smaak brengen met peper en zout.
Tomatenmayonaise
Stap 2
Snijd de tomaten in fijne stukjes.
Meng door de mayonaise met een klein beetje room of koffiemelk

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij via e-mail op de hoogte als er meer reacties op dit bericht komen

Subscribe without commenting