Stoofpeertjes


Stoofpeertjes

Aantal porties: 4
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 2 uur
Totale tijd: 2 uur, 15 minuten
Gerechttype: Bijgerecht, Dessert
Overig: Heet serveren, Serveer koud

Ingrediënten

  • 1 Kilo stoofperen (van m'n buurman)
  • 2,5 Deciliter rode bessensap
  • 200 Gram suiker
  • 1 Stokje kaneel
  • 1 - steranijs
  • 2 Stokjes vanille
  • 2 - kruidnagels

Beschrijving

Stap 1
Peertjes schillen en heel laten, laat het steeltje er aan de bovenkant aanzitten.
Pan met bessensap en suiker verwarmen en peertjes toevoegen, aanvullen met water tot ze onder het sap kunnen bewegen.
Merg uit vanillestokje schrapen en samen met de stokjes toevoegen.
Kruidnagels toevoegen.
Kaneel en steranijs kneuzen of grof hakken en toevoegen.
Als de boel kookt op laag vuur zetten. Ga vervolgens een uurtje of 2 wat anders doen.

Na ongeveer twee uur zijn de peertjes gaar.
Peertjes uit de pan halen en het sap zeven.
Sap en peertjes weer aan elkaar toevoegen.
Proeven, eventueel nog suiker toevoegen(wel laten smelten in het sap).
Klaar!

Eventueel sap -voor je de peertjes weer toevoegt- eerst laten inkoken en/of binden met wat allesbinder voor een wat dikker sap/saus resultaat.

Opmerkingen

Kan als dessert, met ijs en cake b.v. maar is ook lekker bij wild

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij via e-mail op de hoogte als er meer reacties op dit bericht komen

Subscribe without commenting