Tiramisu


Tiramisu

Aantal porties: 8
Voorbereidingstijd: 50 minuten
Kooktijd: 2 uur
Totale tijd: 2 uur, 50 minuten
Allergie: Ei
Gerechttype: Dessert, Kruiden
Overig: Serveer koud, Vooraf-bereidbaar
Regio Italiaans
Site 24kitchen

Ingrediënten

  • 200 Gr. lange vingers
  • 3 - eiwitten
  • 150 Gr. suiker
  • 3 - eierdooiers
  • 400 Gr. mascarpone
  • 50 Ml. amandelsiroop (amandelsiroop is alcoholvrij, je kunt ook amaretto gebruiken)
  • 175 Ml. koude espressokoffie
  • 200 Gr. pure chocolade

Beschrijving

Stap 1
Maak de espressokoffie en laat afkoelen.
Hak de koude chocolade in stukjes (kan in een hakmachine).
Klop de eiwitten met 75 gr. suiker stijf in een vetvrije schaal(anders kan je kloppen wat je wilt, maar zal het stijf worden niet lukken).
Klop de eierdooiers met de andere 75 gram suiker, schuimig.
Klop de mascarpone los en meng daar het eierdooiermengsel door.
Vervolgens voorzichtig het eiwitmengsel erdoorheen spatelen(het moet wel goed gemengd, maar zo luchtig mogelijk blijven).
Meng de siroop met de koffie in een diep bord.
Bekleed een ovenschaal/gebaksvorm met bakpapier
Doop één voor één een lange vinger in het koffiemengsel en bedek de bodem van de ovenschaal ermee.
Verdeel de helft van het mascarponemengsel over de lange vingers.
Bedek het vervolgens met de helft van de gehakte chocolade.
Herhaal dit nogmaals(lange vingers dopen, op chocolade leggen, mascarponemengsel erover)
De boel gladstrijken en als laatste de andere helft chocolade stukjes eroveer verdelen.
Laat de boel minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Klaar!


Opmerkingen

Als je het recept én het filmpje bekijkt van 24kitchen zie je dat de hoeveelheid chocolade niet klopt. In het filmpje wordt volgens mij niet meer dan 20 gram gehakte/geraspte chocolade gebruikt. Afijn..ik heb eerst de taart gemaakt en toen het filmpje bekeken. Mijn recept bevat wél de 200 gr. pure chocolade. Ik moet zeggen, de smaak is er niet minder op geworden. Wél een grote taart, dus eigenlijk alleen te maken als je hem kunt uitdelen. In de diepvries zal hij na het ontdooien in elkaar zakken, dus dat zou ik niet doen. Ook hier heb ik weer een dankbare buurman!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij via e-mail op de hoogte als er meer reacties op dit bericht komen

Subscribe without commenting