Turkse linzensoep (Mercimek Corbasi)


Bij de inloop van de Brijder in Haarlem (waar ik werk) komt Abdulbaki bijna elke week op zondagmiddag soep brengen. Behalve dat er ‘veel liefde’ in de soep verwerkt zit, kon hij het recept niet met me delen. Na veel zoeken heb ik het recept gevonden bij ‘Mijn mixed kitchen‘ van Eslem. Eslem, bedankt voor het delen van je recept. Ben er helemaal blij mee!

Turkse linzensoep (Mercimek Corbasi)

Aantal porties: 4
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 45 minuten
Totale tijd: 1 uur, 15 minuten
Gerechttype: Lunch, Soep
Overig: Diepvriesbestendig, Heet serveren, Vooraf-bereidbaar
Regio Turks
Site My mixed kitchen

Ingrediënten

  • 250 Gr. rode linzen
  • 1 - ui
  • 1 - wortel
  • 0,5 Eetlepel tomatenpuree
  • 0,5 Eetlepel peperpuree (biber salcasi)
  • 2 Eetlepels olijfolie
  • 2 Bouillonblokjes kip
  • 1,5 Liter kokend water
  • - Bij opdienen - naar smaak pul biber (gedroogde rode pepervlokken)
  • - Bij opdienen - naar smaak munt
  • - Bij opdienen - naar smaak citroen

Beschrijving

Stap 1
Schil wortel en aardappel en snijd ze -evenals de ui- in kleine blokjes.
Fruit de ui in olijfolie en een grote pan.
Voeg als de ui glazig ziet, de tomatenpuree en peperpuree toe en bak even mee om te ontzuren.
Voeg vervolgens de aardappel en wortel toe en bak deze ook even mee.

Was de linzen grondig in een zeef, toter helder water vanaf komt.
Toevoegen in de pan en even meebkken.
Bouillonblokjes verkruimelen en toevoegen samen met het kokende water.
Aan de kook laten komen en ongeveer 3 kwartier zachtjes laten koken onder af en toe roeren, tot de linzen helemaal gaargekookt zijn.
Staafmixer in de soep zetten zodat het een gladde soep wordt.
Serveer met de munt, pul biber en citroen.

Lekker met vers turks brood

Mwrcimek corbasi -oftewel de turkse linzensoep- kan goed worden ingevroren. Bij ontdooiren wel goed doorroeren omdat het vocht zich van het groentemengsel gaat scheiden.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij via e-mail op de hoogte als er meer reacties op dit bericht komen

Subscribe without commenting