2014 Eindhoven van Abbe museum


In mijn verre verleden wilde ik niets van musea weten. ‘Ouwe zooi, fantasieloos en je mag nergens aankomen’,  was mijn motto. Tot ik ontdekte dat er ook musea zijn die wél leuk zijn en waar ik graag kom. Het van Abbe museum in Eindhoven is daar één van.

Zo loop ik een zaal waarvan ik dacht: ‘Héé stoffig’, dat ben ik niet gewend bij van Abbe. De dame die de zaal bewaakt spreekt mij aan en legt uit dat deze zaal een kopie van ‘achter de schermen’ is. Hoe kunstwerken worden opgeslagen, gearchiveerd, geconserveerd, klaar gemaakt worden voor transport, bij uitleen. Overlegd wordt met kunstenaars(als ze nog leven) hoe eventuele beschadigingen gerestaureerd worden. Kortom, het verhaal van de ‘stoffigheid’ begint voor me te leven.

[Best_Wordpress_Gallery id=”4″ gal_title=”2014-08 Eindhoven van Abbe – conserveren”]

Na de stoffigheid die tot leven is gekomen dwaal ik verder door het gebouw en ik word verrast door ‘van alles’. Nou ja, kijk zelf maar.

[Best_Wordpress_Gallery id=”5″ gal_title=”2014-08 Eindhoven van Abbe – divers”]

En een aparte van de spreuken op de muur

[Best_Wordpress_Gallery id=”6″ gal_title=”2014-08 Eindhoven van Abbe – muurspreuken”]

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij via e-mail op de hoogte als er meer reacties op dit bericht komen

Subscribe without commenting