Biefstuk met zwarte bonensaus


Biefstuk met zwarte bonensaus

Aantal porties: 1
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 12 minuten
Totale tijd: 27 minuten
Gerechttype: Hoofdgerecht
Overig: Heet serveren
Regio Azië

Ingrediënten

  • 100 Gram biefstuk
  • 50 Gram rode paprika
  • 50 Gram groene paprika
  • 50 Gram wortelen
  • 50 Gram champignons
  • 50 Gram ui
  • 0,5 Teentje knoflook
  • 1 Flinke eetlepel zwarte bonensaus (tropenwinkel de Mare)
  • 50 Gram rijst
  • 1 Schaaltje kroepoek (pikante garnalenkroepoek - tropenwinkel de Mare)
  • 1 Klein schaaltje pikantjes (tropenwinkel de Mare)
  • - Naar smaak peper, zout, eventueel sambal
  • - Wat nodig is (olijf)olie (om te bakken)
  • - Wat runderbouillon (als groentemengsel met zwartebonensaus te droog bakt in de pan)

Beschrijving

Snijden
Stap 1
Snijd de wortelen in plakjes van een halve centimeter en kook deze 5 minuten, laat vervolgens uitlekken
Snijd de paprika in de lengte in smalle reepjes van een halve centimeter, doe dit ook met de champignons en ui
Snijd de knoflook in dunne plakjes
Snijd de biefstuk(tegendraads) in plakjes van een halve centimeter
Bakken en koken
Stap 2
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing
Verhit een wok, voeg olie toe en vervolgens de gesneden groenten, uitgelekte wortelen, en knoflook en wok de groenten in ongeveer 8 minuten beetgaar
Voeg de zwarte bonensaus toe en wok nog ongeveer 2 minuten, bakt het mengsel te droog, voeg dan een beetje runderbouillon toe.
Verhit een koekenpan, voeg olie toe en bak de biefstukreepjes aan elke kant een halve minuut op hoog vuur
Voeg vervolgens de biefstukreepjes toe aan het groentemengsel
Proeven, eventueel zout-peper-sambal toevoegen
Tafelklaar maken
Stap 3
Rijst in een schaaltje, groentemengsel in een schaaltje, pikantjes en kroepoek in een schaaltje
Klaar en eten maar!

Opmerkingen

Er kan gevarieerd worden met diverse groenten, b.v. paksoi, sperciboontjes. Wel belangrijk is de paprika en ui, dat ´hoort´ (evenals de zwartebonensaus en de biefstuk) in het gerecht.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij via e-mail op de hoogte als er meer reacties op dit bericht komen

Subscribe without commenting