Bladerdeeg met kippenragout


Bladerdeeg met kippenragout

Aantal porties: 2
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Totale tijd: 55 minuten
Allergie: Ei, Graan, Melk
Gerechttype: Hoofdgerecht, Voorgerecht
Overig: Heet serveren, Vooraf-bereidbaar
Site 24Kitchen

Ingrediënten

  • 1 - kipfilet (beter leven kip, wel zo aardig voor de kip)
  • 0,5 Liter water
  • 0,75 - kippenbouillonblok (Lidl)
  • 1 Stukje foelie
  • 2 Ons groenten (b.v. wortel en/of prei en/of ui,)
  • 1 Bakje champignons
  • 25 Gram boter of margarine
  • 30 Gram bloem
  • 0,25 Bosje peterselie
  • 1 Deciliter kookroom
  • - Naar smaak peper en zout event. maggie
  • 2 Vellen bladerdeeg (Lidl)
  • 1 Losgeklopt ei

Beschrijving

Bouillon maken
Stap 1
Water aan de kook brengen
champignons in plakjes snijden, groenten snijden
Als water kookt, kippenbouillontablet toevoegen + foelie toevoegen
Gesneden groenten toevoegen en 5 minuten laten meekoken
Kipfilet in kleine blokjes snijden
Groenten uit de bouillon halen met een schuimspaan en in bord apart zetten
Kipfilet aan bouillon toevoegen en laten koken tot het gaar is (ongeveer 5 minuten).
Bosui in fijne ringetjes snijden
Kipilet uit de bouillon halen en ook in bord apart zetten
Warmtebron uitzetten en bouillon in maatbeker schenken(foelie verwijderen).
Ragout maken
Stap 2
Smelt de boter of margarine in een pan (ik gebruik de bouillonpan, dat scheelt afwas).
Voeg de bosuitjes(of ui) toe en fruit deze geur en smaakstoffen vrij laten komen).
Voeg de bloem toe en roer goed door met een garde
Voeg een scheut bouillon toe, laat koken, en blijf roeren, herhaal dit tot de bouillon op is.
Groenten en kipblokjes toevoegen en doorroeren
Kookroom toevoegen en de massa laten inkoken tot pasteidikte bereikt is, of aanvullen met water tot pasteidikte bereikt is.
Proeven en op smaak afmaken.
Pasteibakjes
Stap 3
Nu kan ik zelf bladerdeeg maken, maar dat is me veel te veel werk, dus ik neem bladerdeeg van Lidl.
Haal 2 vellen bladerdeeg uit de verpakking en laat deze ontdooien.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed een bakplaat met bakpapier.
Snijd uit 1 vel bladerdeeg 4 rondjes met een steker(of een glas), snijd ze creatief in, en kwast in met losgeklopt ei.
Het andere vel bladerdeeg gewoon doormidden snijden en ook inkwasten met losgeklopt ei.
Plaats het bladerdeeg op de met bakpapier beklede bakplaat.
Plaats in de oven, net onder het midden en laat in ongeveer 25 minuten bruin en gaar worden.
In de tussentijd de peterselie fijnsnijden en op het allerlaatste moment toevoegen(vlak voor het serveren).
Serveren
Stap 4
Haal het bruin en gaar geworden bladerdeeg uit de oven.
Pak 2 borden
Plaats het doormidden gesneden vel bladerdeeg elk op 1 bord
Daar overheen een flinke soeplepel ragout,
Dan per bord 2 uitgesneden bladerdeeg 'dekseltjes' erop leggen.
Klaar!

Opmerkingen

Kan als hoofdgerecht met rijst geserveerd worden, maak er dan een bak sla bij.
Voeg je tijdens het smelten van de boter voor de ragout kerrie toe (1 theelepel met kop) dan heb je kerrieragout met kip. ;-).
Voeg  je meer water toe, dan krijg je een gebonden kippensoep.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij via e-mail op de hoogte als er meer reacties op dit bericht komen

Subscribe without commenting