Cheesecake met mandarijnen


Cheesecake met mandarijnen

Aantal porties: 10
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 1 uur, 5 minuten
Totale tijd: 1 uur, 35 minuten
Allergie: Ei, Graan, Melk
Dieet: Vegetarisch
Gerechttype: Dessert
Overig: Diepvriesbestendig, Serveer koud, Vooraf-bereidbaar
Gelegenheid Informeel feestje, Verjaardagsfeestje
Van boek Cheesecakes - Yann Leclerc

Ingrediënten

bodem

  • 200 Gram koekkruimels (b.v. bastogne, speculaas, biscuit)
  • 70 Gram roomboter

vulling

  • 1 Kilo mandarijnen (partjes lossnijden, uitlekken, sap bewaren)
  • 400 Gram mascarpone
  • 130 Gram kristalsuiker
  • 400 Gram magere kwark
  • 4 - eieren
  • 1,5 Eetlepel bloem

topping

  • 3 Blaadjes gelantine
  • 1 Eetlepel citoensap

Beschrijving

Bodem
Stap 1
Meng in een kom de koekkruimels met gesmolten boter.
Verdeel dit mengsel over de bodem van een ingevette taartvorm met bakpapier van ongeveer 22 x 22 cm.
Zet dit mengsel 20 minuten in de koelkast
Vulling
Stap 2
Meng in een kom de mascarpone met de kristalsuiker glad.
Roer de kwark door het mengsel en voeg 1 voor 1 de eieren toe.
Voeg vervolgens de bloem toe en blijf goed roeren.
Verwarm de oven voor op 160 graden.
Pel de mandarijnen en ontvel de partjes (doe dit boven een zeef met kommetje eronder zodat het sap opgevangen wordt).
Roer de uitgelekte partjes mandarijn door de vulling(even kijken of er genoeg sap is voor de topping).
Giet en mandarijnen-mascarpone-kwarkmengsel over de bodem en laat het 15 minuten bakken op 160 graden.
Zet de oven op 120 graden en laat nog 50 minuten bakken.
Zet de oven uit en laat de cheesecake in de oven afkoelen.
Topping
Stap 3
Week de gelantineblaadjes in een kom met koud water.
Breng het mandarijnensap en citroensap aan de kook.
Voeg de uitgeknepen gelantine toe en laat afkoelen.
(Je kunt eventueel ook wat mandarijnstukjes toevoegen aan dit aflgekoelde mengsel).
Overgiet de cheesecake met dit mengsel en strijk het oppervlak glad met een spatel.
Laat de cheesecake minstens 24 uur in de koelkast afkoelen en opstijven.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij via e-mail op de hoogte als er meer reacties op dit bericht komen

Subscribe without commenting