Eigen fabrikaat

Cheesecake stracciatella


Soms kan ik het niet laten, dan neem ik -als ze in de aanbieding zijn(Lidl)- mixen voor taarten mee. Deze keer de cheesecake stracciatella. Toch vind ik de uitdaging om -van scratch af aan- zelf taart en/of cake bakken leuker. Deze mix kan niet mislukken volgens mij.  Heb ik nog een ander probleem…. het maken vind ik leuk, maarrr… het eten, is niet perse een must. Het proeven dan weer wel. Evengoed onderstaand de werkwijze.

Cheesecake stracciatella

Aantal porties: 2 taarten
Voorbereidingstijd: 25 minuten
Overig: Diepvriesbestendig, Serveer koud, Vooraf-bereidbaar

Ingrediënten

  • 2 Pakken Cheesecake stracciatella (Heeft Lidl af en toe in de aanbieding)
  • 100 Gram boter
  • 0,5 Liter slagroom
  • 400 Gram roomkaas (mascarpone)
  • 2 Deciliter water

Beschrijving

Taartbodem
Stap 1
Leg een vel bakpapier onderop de taartvorm (plak vast met beetje boter)
Smelt de boter in een pannetje
Pannetje van vuur en de 2 zakken kruimelbodemmix er goed doorheen roeren
Bedek de bodem van de taartvorm, verdeel het gelijkmatig en druk licht aan
Zet de vorm in de koelkast om de bodem op te laten stijven
Cheesecake
Stap 2
Slagroom stijfkloppen in een kom
In een andere kom roomkaas gladkloppen
Water toevoegen aan de roomkaas en goed doorkloppen
Mix voor cheesecake toevoegen, rustig doorkloppen(i.v.m. stuiven; wordt zo'n bende anders), daarna op de hoogste stand tot een luchtige massa kloppen
De opgeklopte slagroom met de zakjes chocoladestukjes aan het mengsel toevoegen en rustig doorspatelen tot een mooie egale luchtige massa
Kruimelbodem uit de koelkast halen en het cheesecakemengsel gelijkmatig over de kruimelbodem verdelen
Laat de cheescake tenminste 2 uur opstijven in de koelkast


Eigen fabrikaat

Opmerkingen

In bakvorm van 30 x 20 centimeter.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij via e-mail op de hoogte als er meer reacties op dit bericht komen

Subscribe without commenting