Ciabattabrood met dipperkruiden


Ciabattabrood met dipperkruiden

Aantal porties: 1
Voorbereidingstijd: 1 uur, 30 minuten
Kooktijd: 25 minuten
Totale tijd: 1 uur, 55 minuten
Allergie: Graan
Gerechttype: Brood, Lunch
Overig: Diepvriesbestendig, Serveer koud

Ingrediënten

  • 500 Gram pain ciabatta (Lidl (halve zak))
  • 360 Milliliter warm water
  • 1 Eetlepel olijfolie
  • 1 Eetlepel groene dipperkruiden (Xenos)
  • 1 Theelepel verse rozemarijn (superfijn snijden)
  • - Beetje bloem

Beschrijving

Deeg maken
Stap 1
De theelepel rozemarijn super-fijnsnijden.
Rozemarijn en lepel olijfolie en lepel dipperkruiden in een schaaltje bijelkaar smaak laten ontwikkelen.
Keukenmachine met deeghaken klaarzetten.
Warm water in de kom van de keukenmachine doen.
Machine aanzetten(middelhoog) en dipperkruiden met olijfolie en rozemarijn toevoegen.
Vervolgens de 500 gr. pain ciabattameel toevoegen waardoor het spul gemengd wordt.
Dan 5 minuten op de hoogste stand kneden.






Rijzen
Stap 2
Deeg in een schaal doen (ik gebruik een schaal waar ik ook gehakt in klaarmaak) en de vuil gemaakte zooi afwassen.
Wasbak vullen met warm water en daar de schaal met deeg inzetten afgedekt met natte theedoek en 30 minuten laten rusten.
Bakplaat invetten met een beetje kleefstof (boter, olijfolie ofzo) en bedekken met een bakpapiertje.
Vormpjes maken van het ciabattadeeg en op de bakplaat leggen (vormpjes maken met natte handen doen, dan laat het deeg zich eenvoudiger vormen).
De deegbroodjes met wat bloem bestuiven en 45 minuten in de oven zetten op 45 graden(zodat het verder kan rijzen).

Bakken
Stap 3
Plat schaaltje met water onderin de oven plaatsen (beter voor bakproces)
Oven opstoken tot 220 graden.
Broodjes ongeveer in 25 minuten bruin en gaar bakken, net onder het midden van de oven.
Pannenlappen pakken(dan houd je je handen heel) brood uit de oven halen en af laten koelen op een rooster.
Klaar!
Eentje opeten en de rest in de vriezer.

Opmerkingen

Kan uiteraard ook met andere kruiden b.v. bruchetta of net wat je lekker vindt, of gewoon naturel zonder toevoeging van kruiden.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij via e-mail op de hoogte als er meer reacties op dit bericht komen

Subscribe without commenting