Couscoussalade met gegrilde kip
Aantal porties: | 1 |
Voorbereidingstijd: | 15 minuten |
Kooktijd: | 10 minuten |
Totale tijd: | 25 minuten |
Gerechttype: | Hoofdgerecht, Salade |
Overig: | Heet serveren, Serveer koud, Vooraf-bereidbaar |
Site | 24kitchen |
Ingrediënten
- 50 Gram couscous ('Perfekt' van de Deen, daar zitten kruiden doorheen)
- 3 Stengels bosui
- 1 Grote rijpe trostomaat
- 1 Verse spaanse rode peper
- 25 Gram parmezaanse kaas
- 2 Eetlepels olijfolie
- 1,5 Theelepel balsamicoazijn
- 1 Halve citroen
- 1 Half bosje bladpeterselie
- 1 Halve kipfilet
- - Beetje olijfolie (om de kip in te grillen)
- - Naar smaak peper en zout
Beschrijving
Salade maken | |
Stap 1 | |
Maak de couscous volgens gebruiksaanwijzing Bosui in ringetjes snijden, tomaat pitten eruit en in blokjes snijden, verse Spaanse rode peper in kleine stukjes snijden en allemaal in schaal doen Parmezaanse kaas raspen(fijne rasp) en bij het groentemengsel doen Olijfolie, balsamicoazijn in apart kommetje doorroeren en goed door het groente/kaasmengsel mengen Als laatste de couscous er doorheen mengen en op smaak afmaken met wat zout en (versgemalen) peper Snijd de peterselie fijn Snijd de citroen in partjes | |
Kip grillen | |
Stap 2 | |
Grilpan verhitten Snijd de kipfilet doormidden zodat 2 platte schnitzels ontstaan Kipfilet inkwasten met olijfolie en bestrooien met peper en zout Gril de kipfilet in ongeveer 6 minuten gaar en bruin | |
Serveren | |
Stap 3 | |
Maak een 'bol' couscoussalade op een bord Leg de gegrilde kip schuin op de couscoussalade Strooi de peterselie erover Leg de citroenpartjes erbij Zo! Eten maar |
Opmerkingen
De salade is vooraf te bereiden. Kan lauwwarm of koud gegeten worden. De kip is het lekkerst als deze direct vanaf de gril gegeten wordt.