Couscoussalade met gegrilde kip


Couscoussalade met gegrilde kip

Aantal porties: 1
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Gerechttype: Hoofdgerecht, Salade
Overig: Heet serveren, Serveer koud, Vooraf-bereidbaar
Site 24kitchen

Ingrediënten

  • 50 Gram couscous ('Perfekt' van de Deen, daar zitten kruiden doorheen)
  • 3 Stengels bosui
  • 1 Grote rijpe trostomaat
  • 1 Verse spaanse rode peper
  • 25 Gram parmezaanse kaas
  • 2 Eetlepels olijfolie
  • 1,5 Theelepel balsamicoazijn
  • 1 Halve citroen
  • 1 Half bosje bladpeterselie
  • 1 Halve kipfilet
  • - Beetje olijfolie (om de kip in te grillen)
  • - Naar smaak peper en zout

Beschrijving

Salade maken
Stap 1
Maak de couscous volgens gebruiksaanwijzing
Bosui in ringetjes snijden, tomaat pitten eruit en in blokjes snijden, verse Spaanse rode peper in kleine stukjes snijden en allemaal in schaal doen
Parmezaanse kaas raspen(fijne rasp) en bij het groentemengsel doen
Olijfolie, balsamicoazijn in apart kommetje doorroeren en goed door het groente/kaasmengsel mengen
Als laatste de couscous er doorheen mengen en op smaak afmaken met wat zout en (versgemalen) peper
Snijd de peterselie fijn
Snijd de citroen in partjes
Kip grillen
Stap 2
Grilpan verhitten
Snijd de kipfilet doormidden zodat 2 platte schnitzels ontstaan
Kipfilet inkwasten met olijfolie en bestrooien met peper en zout
Gril de kipfilet in ongeveer 6 minuten gaar en bruin
Serveren
Stap 3
Maak een 'bol' couscoussalade op een bord
Leg de gegrilde kip schuin op de couscoussalade
Strooi de peterselie erover
Leg de citroenpartjes erbij
Zo! Eten maar

Opmerkingen

De salade is vooraf te bereiden. Kan lauwwarm of koud gegeten worden. De kip is het lekkerst als deze direct vanaf de gril gegeten wordt.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij via e-mail op de hoogte als er meer reacties op dit bericht komen

Subscribe without commenting