Den Haag – Onder de Hemel


2011-06-den-haag-onder-de-hemel-001Een bezoek aan ‘Onder de Hemel’ op het Lange Voorhout. Chinese hedendaagse kunst.
Mijn indruk van de bezoekers: Veel ‘witte’ mensen in tegenstelling tot Amsterdam waar de gekleurdheid van de bevolking zo’n beetje half-half is.

Een laan vol met kunst, variërend van een enorme dinosaurus, tot de rotzooi die wij in het westen maken. Er is in China bedacht, we sturende troep weer terug naar het westen en we noemen het kunst. Stof om over na te denken. China met een snel groeiende economie wordt door ‘het Westen’ ook gebruikt als vuilstortplaats. Niet zo netjes van ons. Onderstaand een paar foto’s gemaakt van de kunstwerken die er te vinden zijn. Er zijn er nog veel meer. Het is leuker als je zelf gaat kijken en je laat verrassen.

Kunst apart

De bezoekers deze dag aanwezig, zijn weer een kunst apart. Mensen die  een ijsje bestellen bij een ijscokar. Mannen die nors kijken en uit zitten te hijgen op een bankje bij de markt. Ze doen mij denken aan de ‘muppets’ die bovenin dat balkon zaten. Een meisje speciaal voor de gelegenheid getooid in een legging met Chinese print.  Zie onderstaande foto’s

[Best_Wordpress_Gallery id=”15″ gal_title=”2011-06 Den Haag onder de hemel – bezoekers kunst apart”]

Friemelaar

In één van de zijstraten komt een man tegemoet in een scootmobiel. Hij mindert vaart, stopt. En hijst zich moeizaam uit zijn mobiele vervoersmiddel. Staand begint hij aan het kruis van zijn broek te friemelen. Gulp gaat open, zijn plasser komt in vol ornaat te voorschijn. Ik heb iets van: ‘O jee wat gaan we nu krijgen?’ , en ondertussen mijn ogen  niet los kunnen rukken van de man zijn kruis.

Zijdelingse blik

Gedachten gaan razendsnel door me heen: ‘Ik zal hem toch niet moeten helpen? Is het een exhibitionist ook wel ‘potloodventer’ genoemd? Met direct erachteraan de gedachte: ‘ik kan toch harder lopen als hij, maak je niet druk’. Ik voel me beschaamd, dat ik argwanend een omtrekkende beweging maak en zijdelings naar zijn ‘oudeheer’ blijf kijken, met de meest wilde gedachten.

Muurtje

Het blijkt dat deze man hoge nood heeft en enorm moet plassen, wat hij midden op straat doet. En ik denk: ‘Kan dat nu niet anders?’ Nee dus! Hoe kan deze invalide man een muurtje bereiken met zijn mobiele vervoermiddel die geen hoge stoepranden kan overwinnen?

Je begrijpt dat ik er geen foto van gemaakt heb. Ten eerste niet omdat ik het te druk had met mijn eigen gedachten en ten tweede een beetje privacy mag ook wel, ondanks dat deze heer er niet mee leek te zitten.

Veteranendag

De voorgaande dag was het veteranendag op het Binnenhof. De restanten lagen er nog(sturen we dat naar China?). Zo ook een kaart met de platte grond van de zitplaatsen van de genodigden en een naam van een genodigde. (Google even en je vindt meer informatie).

[Best_Wordpress_Gallery id=”16″ gal_title=”2011-06 Den Haag – Onder de Hemel”]

P.s. Herken je jezelf wil je de foto ontvangen, of herken je jezelf en vind je dit niet leuk? Neem contact op!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij via e-mail op de hoogte als er meer reacties op dit bericht komen

Subscribe without commenting