Gebakken sliptong


Gebakken sliptong

Aantal porties: 1
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 8 minuten
Totale tijd: 18 minuten
Allergie: Vis
Gerechttype: Hoofdgerecht
Overig: Heet serveren

Ingrediënten

  • 2 Panklare sliptongetjes
  • 4 Eetlepels bloem
  • - Naar smaak zout en peper
  • 50 Gram vloeibare bakboter

Optioneel

  • 1 - citroen of limoen (garnering en eventueel sausje)

Beschrijving

Stap 1
Tong droogdeppen, bestrooien met zout en peper en door de bloem halen
Bakboter heet laten worden en de sliptong ongeveer 3 minuten aan elke kant bakken op een matig hoog vuur
Limoen in partjes snijden en paar stukjes op bord ter decoratie
Vis uit de pan halen, vet afdeppen met keukenpapier en op bord leggen

Lekker met citroen-roomsausje
2 theelepels citroen of limoensap, 1 lepel mayonaise, 1 lepel kookroom, zout en peper alles goed doorroeren.
kan eventueel ook nog theelepel kappertjes aan toegevoegd worden.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij via e-mail op de hoogte als er meer reacties op dit bericht komen

Subscribe without commenting