Mango-paprikacurry met vegetarische snitzel en kruidenrijst


Mango-paprikacurry met vegetarische snitzel en kruidenrijst

Aantal porties: 4
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Totale tijd: 45 minuten
Allergie: Melk
Dieet: Vegetarisch
Gerechttype: Hoofdgerecht
Overig: Heet serveren, Vooraf-bereidbaar
Site Lidl

Ingrediënten

  • 1 mango
  • 4 zoete puntpaprika's
  • 1 spaanse rode peper
  • 4 Cm gember
  • 2 uien
  • 2 Tenen knoflook
  • 2 Eetlepels kerriepoeder
  • 200 Gr. crème fraiche
  • 150 Gr. jasmijnrijst
  • 10 Gr. peterselie
  • 10 Gr. bieslook
  • 1 limoen
  • 4 Eetlepels zonnebloemolie
  • 2 Vegetarische snitzels
  • - Naar smaak zout en peper

Beschrijving

Stap 1
Schil de mango, snij het vruchtvlees van de pit en vervolgens in blokjes van 1 cm.
Verwijder de steel en zaadlijsten van de paprika’s en rode peper. Snij de puntpaprika’s en rode peper in ringetjes.

Schil de gember en hak de gember fijn. Snipper de uien en hak de knoflook fijn.Verhit 2 eetlepels olie in een hapjespan. Fruit de ui, knoflook, gember, rode peper en het kerriepoeder 5 minuten. Voeg vervolgens de mango en paprika toe en roerbak 5 minuten.
Voeg daarna de crème fraîche toe. Meng goed door en laat op laag vuur nog 10 minuten met het deksel op de pan doorpruttelen.

Verhit de overige olie in een koekenpan. Bereid de vegetarische schnitzel volgens de verpakking.

Hak de peterselie, koriander en bieslook fijn. Rasp de groene schil van de limoen en snij de limoen in partjes. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af. Voeg de fijngehakte kruiden en limoenrasp toe en laat even staan met het deksel op de pan.
Snij de schnitzels in reepjes.Serveer de mango-paprikacurry met de rijst en vegetarische schnitzelreepjes. Breng op smaak met peper en zout. Garneer de mango-paprikacurry met een partje limoen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij via e-mail op de hoogte als er meer reacties op dit bericht komen

Subscribe without commenting