Muizenissen


Uren achter m’n camera om ongezien foto’s te maken, want….

pindavliesjesPindavliesjes

Het is koud buiten en ik zie dat het voer in het vogelhuisje bijgevuld moet worden. Naar de schuur en de kast waar het vogelvoer zich bevindt. Kastdeur open en waar zich de pinda’s bevonden, zie ik alleen nog pindavliesjes liggen. De pinda’s zijn als sneeuw voor de zon verdwenen. Oké…conclusie, ik heb een muis of muizen in het schuurtje. Behalve het vogelvoer is er niets eetbaars voor ze, errug druk kan ik me er niet om maken. Het voer wat in plastic verpakt zit is nog onaangeraakt.

Kraaloogjes en grote oren

2015-02-steenkat-en-muisZonnebloempitten in het vogelhuisje neergelegd en nog geen 10 minuten later zie ik een muis via het visnet wat ik als plantengeleider gebruik richting vogelhuisje klimmen en zich tegoed aan het het voer. Ja, ik weet het, muizen kunnen een plaag worden, maar…. dit is toch wel een heel leuk gezicht. Kraaloogjes en grote oren en piepkleine klauwtjes die een pit vastpakken, ontvellen en de kern opeten.

Kruik

Een dag later zie ik de muis van vogelhuisje naar de kruik heen-en-weer rennen met voer in z’n bek. Waarschijnlijk een nestje, bedenk ik en de jonkies zullen gevoerd moeten worden. muiskoppie-uit-kruikUhhhmmm..wat zal ik doen, muizen bestrijden, of nog maar even wachten? Muizen vermoorden kan altijd nog, en ik moet er niet aan denken dat andere dieren ziek worden van het gif wat ik zou strooien om ze te bestrijden.

Dikke rode kater

Het probleem gaat zichzelf opheffen, denk ik. Nog een dag later springt een dikke rode kater over het hekje en zit uren te turen naar de bezigheden van de muis. Ik zie hem denken…’Hoe kan ik erbij komen?’ Kat keert uiteindelijk onverrichte zake naar huis.

Kat en muis

2015-02-kat-en-muisTot een paar dagen later, kat springt over het hek, muis rent naar beneden(wil richting schuilplaats schuur), muis krijgt tik, wordt tussen het net vandaan gefrummeld en kat verdwijnt met muis in z’n bek richting eigen huis. Dit alles heeft nog geen minuut geduurd.
Einde tijdperk muis(zen)?

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij via e-mail op de hoogte als er meer reacties op dit bericht komen

Subscribe without commenting