Occupy Amsterdam – week 2


10-occupy-amsterdam-wk2-02Ik volg de diverse social media om van Occupy-Amsterdam op de hoogte te blijven. En ik doe mee, tenminste… zolang het vreedzaam blijft. Vorige week bij de ‘opening’ aanwezig. Vandaag meegelopen naar de Nederlandsche bank. Sfeer? Top!

Volgepakt met tentjes

Aangekomen met de trein, eerst naar het Beursplein, even kijken hoe het er nu uitziet. Was het plein vorige week vol met sympatisanten, nu staat het volgepakt met tentjes. Ennuhh voor de negatievelingen die dit lezen: het is er géén rotzooi. Het is leuk, het is sfeervol en het is vriendelijk.

Beter, anders!10-occupy-amsterdam-wk2-03

De Occupy’ers/sympatisanten zijn er met één grote wens: we willen een betere wereld! Anders, eerlijker verdeling! Hoe dat moet? Weten we (nog) niet. En bij die gedachte sluit ik me aan. Als de wereld zou zijn zoals het nu op het Beursplein is, zouden we al een stuk verder zijn.

Wandelen

Ik kom bij de infotent: diverse mensen komen langs met spullen waar gebrek aan is, en via de social media om gevraagd wordt. Tijd om mee te wandelen naar de Nederlandsche Bank. Ik sluit me aan. Nee! Ik heb geen bord of spandoek bij me, daar ben ik te ‘schijterig’ voor. Wél mijn camera.

Af en toe houden we stil, af en toe zitten we op straat, er wordt geaplaudisseerd, er worden leuzen geroepen, gezongen, het voelt heel oké. We worden vooraf gegaan door de politie te paard. Ook op andere plekken politie/verkeersregelaars.

Bouwvakkers

10-occupy-amsterdam-wk2-04Bij de de Nederlandsche bank aangekomen, treffen we voor de hoofdingang hardwerkende bouwvakkers. De hoop zand die op hun werkterrein ligt wordt gebruikt om  borden in te steken. Ze gaan bijna onverstoorbaar door met hun werk.

De tocht gaat weer terug richting Beursplein. Op plaatsen waar trams rijden en het gevaarlijk zou kunnen worden, maken occupy’ers herkenbaar als clowns een ‘muur’ door met de handen aaneen tussen tram en en demonstranten te gaan staan.

Kei-kapot

Op het beursplein, muziek. Ik ben kei-kapot en besluit naar huis te gaan. Deze sympatisant/demonstrant zonder ervaring heeft een prachtige dag gehad. Een betere wereld, het zou mooi zijn, maar hoe?

[Best_Wordpress_Gallery gallery_type=”image_browser” theme_id=”1″ gallery_id=”4″ sort_by=”order” order_by=”asc” show_search_box=”0″ search_box_width=”180″ image_browser_width=”800″ image_browser_title_enable=”1″ image_browser_description_enable=”1″ thumb_click_action=”undefined” thumb_link_target=”undefined” popup_fullscreen=”0″ popup_autoplay=”0″ popup_width=”800″ popup_height=”500″ popup_effect=”fade” popup_interval=”3″ popup_enable_filmstrip=”1″ popup_filmstrip_height=”50″ popup_enable_ctrl_btn=”1″ popup_enable_fullscreen=”1″ popup_enable_info=”1″ popup_info_always_show=”0″ popup_enable_rate=”0″ popup_enable_comment=”1″ popup_hit_counter=”0″ popup_enable_facebook=”1″ popup_enable_twitter=”1″ popup_enable_google=”1″ popup_enable_pinterest=”0″ popup_enable_tumblr=”0″ watermark_type=”none” watermark_link=”http://web-dorado.com”]

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij via e-mail op de hoogte als er meer reacties op dit bericht komen

Subscribe without commenting