Occupy Amsterdam – week3 1


Te laat10-occupy-amsterdam-wk3-01

Een rondje over het ‘kampeerterrein’. Te laat om met de demonstratie mee te lopen. De groep demonstranten begeleid door de politie te paard kwam alweer terug. Hetzelfde beeld als vorige week, vreedzaam en vriendelijk.

Negatieve berichtgeving

Ik voel boosheid in me opkomen over de negatieve berichtgeving van diverse gesettelde media, die hun uiterste best doen om Occupy in een kwaad daglicht te stellen, terwijl er toch echt veel betrokken mensen rondlopen die een andere en betere wereld willen en serieus over de problemen die momenteel gaande zijn, nadenken.

10-occupy-amsterdam-wk3-03 Peacekeeping team

Neem de deelnemers van het peacekeeping team: duidelijk herkenbaar, met elkaar samenwerkend om de deeltijd occupy’ers(waar ik er één van ben), veiligheid te bieden.

Bril

Rotzooi op het kamp volgens de media. Ik zie een dekbed die buitenhangt, sokken aan de lijn om te drogen, de enige ‘rotzooi’ zie ik zie zijn afgewaaide bladeren. Is dat rotzooi? Dat lijkt me niet. Het scheelt dus veel met welke bril gekeken wordt naar ‘Occupy’.

10-occupy-amsterdam-wk3-04 Bijbedoelingen

Natuurlijk kunnen dingen beter. Dat kan altijd als er grote groepen mensen bij elkaar zijn. Er zullen altijd randfiguren te vinden zijn. Ik bedenk me ter plekke; de mensen die naar een voetbalwedstrijd gaan, gaan die allemaal voor de wedstrijd? Ook daar zitten mensen met bijbedoelingen. Nu denk jij aan vandalisme -ik ook-, en ik denk ook aan de ‘zakenmeneren en zakenmevrouwen’.

Nadenken

Goed programma zaterdag, uitspraken om eens te bedenken hoe het bij mezelf zit op de vragen over consumentengedrag  zoals: wie draagt er Nike, heeft een Apple, gebruikt make-up, eet er rundvlees?

10-occupy-amsterdam-wk3-05Pieter Hilhorst geeft een betoog over de zwartrijderseconomie:  Hoe kan voorkomen worden dat banken en bedrijven winsten voor zichzelf houden en de verliezen laten dragen door de samenleving? Zie ook zijn bericht op Joop.nl.

Tante Truus

Het Beursplein verlatend op weg naar de trein hoor ik een uitspraak van wat dames (type tante Truus) ‘We gaan niet langs die Occupy ellende, hoor!’ Dit soort mensen -herkenbaar uit mijn eigen omgeving-, zit liever op de bank te klagen en te zeuren i.p.v. NU deel te nemen en daadwerkelijk actief te worden en verbeterpunten te bedenken en deze te delen met meer mensen.  Liever thuis beweren dat ‘de wereld nu eenmaal zo is, en dat Occupy ellende is…’ Nalatend de moeite te nemen zich te verdiepen wat Occupy daadwerkelijk inhoudt.

10-occupy-alkmaar-wk3-08Occupy Alkmaar

Op het beursplein wordt verteld dat Occupy ook in Alkmaar(mijn woonplaats) is gestart. Zondag langsgegaan. Het is in vergelijking met Amsterdam qua aanloop van belangstellenden (nog) klein te noemen. Dat maakt niet uit. De bevlogenheid van de initiatiefnemers is er niet minder om. De hartelijkheid en vriendelijkheid en de wens voor een betere andere wereld is hetzelfde.

Overdenking waard?

10-occupy-alkmaar-wk3-07Voor Alkmaar en omgeving: misschien een overdenking waard om je te ter plaatse te informeren over Occupy?
Misschien wil je eerst meer weten over Occupy gewoon thuis op de bank?
Occupy Amsterdam heeft een eigen site waar je informatie en de beweegredenen kunt vinden.

 

[Best_Wordpress_Gallery gallery_type=”image_browser” theme_id=”1″ gallery_id=”3″ sort_by=”order” order_by=”asc” show_search_box=”0″ search_box_width=”180″ image_browser_width=”800″ image_browser_title_enable=”1″ image_browser_description_enable=”1″ thumb_click_action=”undefined” thumb_link_target=”undefined” popup_fullscreen=”0″ popup_autoplay=”0″ popup_width=”800″ popup_height=”500″ popup_effect=”fade” popup_interval=”3″ popup_enable_filmstrip=”1″ popup_filmstrip_height=”50″ popup_enable_ctrl_btn=”1″ popup_enable_fullscreen=”1″ popup_enable_info=”1″ popup_info_always_show=”0″ popup_enable_rate=”0″ popup_enable_comment=”1″ popup_hit_counter=”0″ popup_enable_facebook=”1″ popup_enable_twitter=”1″ popup_enable_google=”1″ popup_enable_pinterest=”0″ popup_enable_tumblr=”0″ watermark_type=”none” watermark_link=”http://web-dorado.com”]

P.s. Kom je jezelf tegen en vind je dit leuk of niet leuk? Neem contact op!


Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij via e-mail op de hoogte als er meer reacties op dit bericht komen

Een gedachte over “Occupy Amsterdam – week3

  • Katinka

    Inspirerende verhalen Anja. Met interesse gelezen. Lekker kort en bondig beschreven!
    En nu maar hopen dat er ooit iets veranderen gaat …. jij nam tenminste met alle anderen in Amsterdam en Alkmaar de moeite om een “begin” te maken ….. moet ik nog doen:)
    Groetjes,
    Katinka

Subscribe without commenting