Ovenschotel van spitskool en gehakt


Ovenschotel van spitskool en gehakt

Aantal porties: 1
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 30 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Allergie: Melk
Gerechttype: Hoofdgerecht
Overig: Heet serveren, Vooraf-bereidbaar

Ingrediënten

puree

  • 200 Gram aardappelen
  • 1 Klont boter
  • - Wat nodig is melk (voor smeuige puree)
  • - Wat nodig is paneermeel
  • - Wat nodig is klontjes boter (voor korstje op puree)

vleeslaag

  • 75 Gram gehakt
  • 20 Gram magere spekreepjes

groentelaag

  • 0,5 - ui
  • 1 Teentje knoflook
  • 0,25 - spitskool
  • 0,25 - gele paprika
  • - Naar smaak (veel) kerrie

puree, vleeslaag, groentelaag

  • - Naar smaak zout
  • - Naar smaak peper

Beschrijving

Voorbereiden
Stap 1
Aardappelen schillen in blokken snijden en koken.
Spitskool in smalle repen snijden, ui pellen en snijden, knoflook raspen, paprika in blokjes snijden.
Uien en knoflook fruiten, daarna paprika, spitskool en kerrie toevoegen. Bakken tot beetgaar en op smaak maken(peper, zout, kerrie).
Spekreepjes 3 minuten bakken in koekenpan, peper en zout aan gehakt toevoegen en rullend meebakken met spekreepjes, op smaak maken.
Smeuïge aardappelpuree maken met melk en boter, op smaak maken met peper en zout.
Ovenschotel invetten.

Ovenschotel samenstellen
Stap 2
Onderin het groentemengsel.
Dan de laag gehakt met spekreepjes.
De laag aardappelpuree er bovenop, gladmaken.
Een laagje paneermeel op de aardappelpuree met wat klontjes boter voor een mooi bruin korstje.

Als de boel nog heet is, onder de grill afbakken.
Anders in een voorwarmde oven op 200 graden, 20 minuten bakken.

Klaar!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij via e-mail op de hoogte als er meer reacties op dit bericht komen

Subscribe without commenting