Paprikaschotel met kip


Paprikaschotel met kip

Aantal porties: 1
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Gerechttype: Hoofdgerecht
Overig: Heet serveren, Vooraf-bereidbaar
Site Geïnspireerd door 24kitchen

Ingrediënten

  • 100 Gr. kipfilet
  • 1 Eetlepel bloem
  • - Wokolie om in te bakken
  • 0,5 - ui
  • 0,25 Teentje knoflook
  • 200 Gr. krieltjes (voorgekookt)
  • 3 x Eenderde paprika (geel, rood en groen)
  • 50 Ml. ketchup
  • 50 Ml. water
  • - Klein mespuntje kaneel
  • 0,5 Bosje peterselie (tegen de knoflookadem)

Beschrijving

Klaarzetten
Stap 1
Ui in halve ringen snijden, knoflook in plakjes snijden.
Krieltjes afwegen en klaarzetten
De 3 x eenderde (verschillende kleuren) paprika in blokjes snijden.
Peterselie fijnsnijden en de steeltjes samenbinden om mee te trekken.
Kipfilet droogmaken met keukenpapier, zouten en peperen en met bloem inwrijven.
Water, kaneel en ketchup afwegen men mengen in de maatbeker
Wokken
Stap 2
Verhit de wokpan op een warmtebron.
Voeg de wokolie toe en bak in ongeveer 4 minuten de kipfilet bruin en gaar.
Kipfilet uit de pan halen en even apart zetten.
Bak vervolgens de (mini)krieltjes ongeveer 4 minuten in de wok.
Voeg de gesneden paprika's plus de knoflook en uien toe en wok ongeveer 4 minuten samen met de aardappelen.
Voeg het ketchup/water/kaneelmengel en de peterseliesteeltjes toe en breng de massa aan de kook en laat ongeveer 2 minuten koken.
Voeg de gare kipfilet toe (eventueel nog wat water) en laat 4 minuten meekoken.
Proeven en op smaak afmaken.
Verwijder de peterseliesteeltjes en voeg de gesneden peterselie toe even doorroeren en klaar!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij via e-mail op de hoogte als er meer reacties op dit bericht komen

Subscribe without commenting