Pasta met tonijn en mozzarella


Pasta met tonijn en mozzarella

Aangepast pittig recept van kookstudio Eemnes
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd20 min
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Fusion, Italiaans met Indonesche twist
Porties: 2
Auteur: anja

Ingrediënten

  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 kwart ui
  • 1 teen knoflook
  • 1 blik tonijn op olie
  • 1 kwart spaanse peper
  • 0,5 eetlepel sambal
  • 0,5 eetlepel citroensap citroensap, suiker en water is ter vervanging van een half glas witte wijn
  • 1 theelepel suiker citroensap, suiker en water is ter vervanging van een half glas witte wijn
  • 0,5 dl water citroensap, suiker en water is ter vervanging van een half glas witte wijn
  • 125 gram fussili
  • 8 bolletjes mozzarella minibolletje of 1 grote bol
  • 1 kwart bouillon blokje
  • 1 hand ruccola of veldsla
  • naar smaak peper en zout
  • 1 eetlepel peterselie

Instructies

Klaarzetten

  • Fussili koken volgens de aanwijzingen op de verpakking
  • Uien snipperen, knoflook persen, tonijn beetje afgieten, spaanse peper fijnsnijden, citroen/suiker/watermengel klaarzetten, mozzarella halveren, sla grof snijden, peterselie fijnsnijden

Bereiden

  • Wok met (olijf)olie op het vuur, ui aanbakken en knoflook toevoegen
  • Tonijn toevoegen met spaanse peper en sambal, losroeren
  • Citroen/suiker/watermengel toevoegen (of half glas witte wijn) en iets laten verdampen
  • voeg de afgegoten fussili toe en even opbakken
  • Mozzarella toevoegen en verkruimeld bouillinblokje erbij
  • Op smaak afmaken met gebruikte ingedriënten en/of peper en zout
  • Sla toevoegen en door en door roeren en verhitten
  • Op schaal of bord serveren, peterselie erbij en klaar!

Notities

Omdat ik geen alcohol gebruik, maak ik een creatief mengsel van water, citroensap en suiker ter vervanging. 
Mensen die wel alcohol drinken kunnen uiteraard een glas witte wijn gebruiken.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij via e-mail op de hoogte als er meer reacties op dit bericht komen

Subscribe without commenting