Pastasalade met gerookte zalm en ei


Pastasalade met gerookte zalm en ei

Aantal porties: 1
Voorbereidingstijd: 15 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Allergie: Ei, Melk, Vis
Dieet: Vegetarisch
Gerechttype: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Overig: Serveer koud, Vooraf-bereidbaar
Van magazine ANWB ledenblad

Ingrediënten

  • 50 Gr. pasta (mijn voorkeur fussili)
  • 1 ei (hard gekookt)
  • 100 Gr. gerookte zalm
  • 1 Eetlepel bieslook
  • 1 Eetlepel citroensap
  • 50 Gr. creme fraîche
  • 1 Handje veldsla (andere sla kan ook)
  • - Naar smaak zout en peper

Beschrijving

Stap 1
Kook de pasta gaar volgengens de aanwijzingen op de verpakking(voeg wat olie toe tegen het schuimen, dan blijft het kookstel wat schoner).
Ei in ongeveer 10 minuten hardkoken.
Sla wat fijner snijden (is makkelijker eten voor mensen die een frame in hun mond hebben, zoals ik ;-)).
Sausje maken van creme fraîche, citroensap, fijngesneden bieslook, zout en peper.
Pasta afgieten en even koudspoelen.
Ei laten schrikken en afkoelen.
Zalm in kleine stukjes snijden.

Sla onderin een kom leggen.
Pasta er bovenop.
Helft van de zalm toevoegen en de helf van de creme fraîche dressing.
'Famillie maken' (dus alles mengen).
Andere helft van zalm en cremeFraîche dressing toevoegen, nogmaals alles mengen,
Ei pellen en in vieren snijden en toevoegen.
Klaar!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij via e-mail op de hoogte als er meer reacties op dit bericht komen

Subscribe without commenting