Pittige Gehaktballetjes


Pittige gehaktballetjes

Aantal porties: 10
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Totale tijd: 35 minuten
Allergie: Ei
Gerechttype: Bijgerecht, Snack
Overig: Heet serveren, Vooraf-bereidbaar
Deze pittige balletjes zijn lekker voor tussendoor of als snack

Ingrediënten

  • 1 Kg. rundergehakt
  • 1 Grote ui
  • 2 Tenen knoflook
  • 2 Grote eieren
  • 1 Flinke eetlepel sambal oelek
  • 1 Flinke eetlepel gedroogde peterselie (vers kan ook (muffe gedroogde peterselie kort roosteren))
  • 1 Eetlepel gemalen komijn
  • 4 Eetlepels chilisaus
  • 8 Eetlepels ketjap manis
  • beetje Gemalen verse peper/en of pul biber (pul biber kan je bij de Turkse supermarkt vinden)
  • sap van 1 citroen
  • wat nodig ispaneermeel (beetje voor de binding, en voor het korstje aan de buitenkant)
  • wat nodig isolijfolie of bakboter (om te bakken)

Beschrijving

Kruidenmengsel maken
Stap 1
Grote mengschaal gebruiken en voeg aan toe:
De grote fijngesneden ui
De 2 geraspte knoflookteentjes
De 2 eieren
De grote eetlepel sambal oelek
De eetlepel gedroogde peterselie
De eetlepel fijngemalen komijn
De 4 eetlepels chilisaus
De 8 eetlepels kejap manis
Het sap van 1 citroen
Klop de eieren samen met de ingerediënten



gehaktschijven maken en bakken
Stap 2
Voeg het gehakt toe (eerst familie maken, dat is ongeveer 1 kwart gehakt toevoegen, mengen, weer een kwart toevoegen mengen en vervolgens de rest van het gehakt).
Voeg paneermeel toe om te binden waardoor een iets vastere massa ontstaat.
Proeven en voeg zo nodig nog wat gemalen peper en/of pul biber(turkse supermarkt) toe.
Vul een bord met paneermeel
Maak gehaktschijven en wentel deze door het paneermeel(schijven bakken en draaien perettiger in de pan)
Verhit olie of bakboter in een koekenpan
Bak de gehaktschijven in ongeveer 15 minuten gaar en bruin

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij via e-mail op de hoogte als er meer reacties op dit bericht komen

Subscribe without commenting