Pittige gehaktballetjes
Aantal porties: | 10 |
Voorbereidingstijd: | 20 minuten |
Kooktijd: | 15 minuten |
Totale tijd: | 35 minuten |
Allergie: | Ei |
Gerechttype: | Bijgerecht, Snack |
Overig: | Heet serveren, Vooraf-bereidbaar |
Deze pittige balletjes zijn lekker voor tussendoor of als snack
Ingrediënten
- 1 Kg. rundergehakt
- 1 Grote ui
- 2 Tenen knoflook
- 2 Grote eieren
- 1 Flinke eetlepel sambal oelek
- 1 Flinke eetlepel gedroogde peterselie (vers kan ook (muffe gedroogde peterselie kort roosteren))
- 1 Eetlepel gemalen komijn
- 4 Eetlepels chilisaus
- 8 Eetlepels ketjap manis
- beetje Gemalen verse peper/en of pul biber (pul biber kan je bij de Turkse supermarkt vinden)
- sap van 1 citroen
- wat nodig ispaneermeel (beetje voor de binding, en voor het korstje aan de buitenkant)
- wat nodig isolijfolie of bakboter (om te bakken)
Beschrijving
Kruidenmengsel maken | |
Stap 1 | |
Grote mengschaal gebruiken en voeg aan toe: De grote fijngesneden ui De 2 geraspte knoflookteentjes De 2 eieren De grote eetlepel sambal oelek De eetlepel gedroogde peterselie De eetlepel fijngemalen komijn De 4 eetlepels chilisaus De 8 eetlepels kejap manis Het sap van 1 citroen Klop de eieren samen met de ingerediƫnten | |
gehaktschijven maken en bakken | |
Stap 2 | |
Voeg het gehakt toe (eerst familie maken, dat is ongeveer 1 kwart gehakt toevoegen, mengen, weer een kwart toevoegen mengen en vervolgens de rest van het gehakt). Voeg paneermeel toe om te binden waardoor een iets vastere massa ontstaat. Proeven en voeg zo nodig nog wat gemalen peper en/of pul biber(turkse supermarkt) toe. Vul een bord met paneermeel Maak gehaktschijven en wentel deze door het paneermeel(schijven bakken en draaien prettiger in de pan) Verhit olie of bakboter in een koekenpan Bak de gehaktschijven in ongeveer 15 minuten gaar en bruin |