Bami met kip
Aantal porties:
| 1 |
Voorbereidingstijd:
| 10 minuten |
Kooktijd:
| 20 minuten |
Totale tijd:
| 30 minuten |
Allergie:
|
Ei, Sojasaus
|
Gerechttype:
|
Hoofdgerecht
|
Overig:
|
Diepvriesbestendig, Heet serveren
|
Ingrediënten
- 2 Nestjes mie
- 75 Gram kipfilet
- 2 - eieren
- 0,5 Bak/verpakking vers gesneden nasi/bamigroenten (Lidl)
- 0,3 Zakje bamikruiden (Lidl)
- - Beetje wokolie
- - Beetje boter
Beschrijving
Voorbereiden
|
Stap 1
|
Bamikruiden laten wellen in heet water.
Mie koken volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Eieren klutsen(peper en zout toevoegen) en 2 omeletten van bakken in een beetje bakboter. Af laten koelen op een bord.
De helft van de spaanse peper in fijne blokjes snijden.
De helft van de taugé van de nasi/bamigroenten in een schaaltje klaarzetten
De helft van de nasi/bamigroenten in een schaaltje klaarzetten. |  |
Bakken
|
Stap 2
|
Kipfilet droogmaken met keukenpapier.
Wok verhitten, wokolie toevoegen.
Kip rondom bruin bakken.
Nasi/bamigroenten toevoegen en ongeveer 5 minuten meebakken, dan de spaanse peper toevoegen.
Gewelde bamikruiden toevoegen en meebakken(als het te droog wordt, wat water toevoegen).
Omeletten in stukjes snijden en samen met de uitgelekte mie toevoegen en warm maken.
Als laatste de taugé en even mee verwarmen(wel knapperig laten).
Proeven op eventueel op smaak afmaken met peper, ketjap, zout.
Klaar!
|  |
Opmerkingen
Ik gebruik kip omdat ik varkensvlees over het algemeen niet zo lekker vindt, maar kan natuurlijk ook met varkensvlees (hamlap b.v.).
Lekker voor erbij, b.v. cassavechips, pikantjes, kroepoek, misschien nog wat atjar. Verzin het maar!