Biefstuk met zwarte bonensaus
Aantal porties:
| 1 |
Voorbereidingstijd:
| 15 minuten |
Kooktijd:
| 12 minuten |
Totale tijd:
| 27 minuten |
Gerechttype:
|
Hoofdgerecht
|
Overig:
|
Heet serveren
|
Regio
|
Azië
|
Ingrediënten
- 100 Gram biefstuk
- 50 Gram rode paprika
- 50 Gram groene paprika
- 50 Gram wortelen
- 50 Gram champignons
- 50 Gram ui
- 0,5 Teentje knoflook
- 1 Flinke eetlepel zwarte bonensaus (tropenwinkel de Mare)
- 50 Gram rijst
- 1 Schaaltje kroepoek (pikante garnalenkroepoek - tropenwinkel de Mare)
- 1 Klein schaaltje pikantjes (tropenwinkel de Mare)
- - Naar smaak peper, zout, eventueel sambal
- - Wat nodig is (olijf)olie (om te bakken)
- - Wat runderbouillon (als groentemengsel met zwartebonensaus te droog bakt in de pan)
Beschrijving
Snijden
|
Stap 1
|
Snijd de wortelen in plakjes van een halve centimeter en kook deze 5 minuten, laat vervolgens uitlekken
Snijd de paprika in de lengte in smalle reepjes van een halve centimeter, doe dit ook met de champignons en ui
Snijd de knoflook in dunne plakjes
Snijd de biefstuk(tegendraads) in plakjes van een halve centimeter |  |
Bakken en koken
|
Stap 2
|
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing
Verhit een wok, voeg olie toe en vervolgens de gesneden groenten, uitgelekte wortelen, en knoflook en wok de groenten in ongeveer 8 minuten beetgaar
Voeg de zwarte bonensaus toe en wok nog ongeveer 2 minuten, bakt het mengsel te droog, voeg dan een beetje runderbouillon toe.
Verhit een koekenpan, voeg olie toe en bak de biefstukreepjes aan elke kant een halve minuut op hoog vuur
Voeg vervolgens de biefstukreepjes toe aan het groentemengsel
Proeven, eventueel zout-peper-sambal toevoegen
|
Tafelklaar maken
|
Stap 3
|
Rijst in een schaaltje, groentemengsel in een schaaltje, pikantjes en kroepoek in een schaaltje
Klaar en eten maar! |
Opmerkingen
Er kan gevarieerd worden met diverse groenten, b.v. paksoi, sperciboontjes. Wel belangrijk is de paprika en ui, dat ´hoort´ (evenals de zwartebonensaus en de biefstuk) in het gerecht.