Ciabattabrood met dipperkruiden
Aantal porties:
| 1 |
Voorbereidingstijd:
| 1 uur, 30 minuten |
Kooktijd:
| 25 minuten |
Totale tijd:
| 1 uur, 55 minuten |
Allergie:
|
Graan
|
Gerechttype:
|
Brood, Lunch
|
Overig:
|
Diepvriesbestendig, Serveer koud
|
Ingrediënten
- 500 Gram pain ciabatta (Lidl (halve zak))
- 360 Milliliter warm water
- 1 Eetlepel olijfolie
- 1 Eetlepel groene dipperkruiden (Xenos)
- 1 Theelepel verse rozemarijn (superfijn snijden)
- - Beetje bloem
Beschrijving
Deeg maken
|
Stap 1
|
De theelepel rozemarijn super-fijnsnijden.
Rozemarijn en lepel olijfolie en lepel dipperkruiden in een schaaltje bijelkaar smaak laten ontwikkelen.
Keukenmachine met deeghaken klaarzetten.
Warm water in de kom van de keukenmachine doen.
Machine aanzetten(middelhoog) en dipperkruiden met olijfolie en rozemarijn toevoegen.
Vervolgens de 500 gr. pain ciabattameel toevoegen waardoor het spul gemengd wordt.
Dan 5 minuten op de hoogste stand kneden.
|  |
Rijzen
|
Stap 2
|
Deeg in een schaal doen (ik gebruik een schaal waar ik ook gehakt in klaarmaak) en de vuil gemaakte zooi afwassen.
Wasbak vullen met warm water en daar de schaal met deeg inzetten afgedekt met natte theedoek en 30 minuten laten rusten.
Bakplaat invetten met een beetje kleefstof (boter, olijfolie ofzo) en bedekken met een bakpapiertje.
Vormpjes maken van het ciabattadeeg en op de bakplaat leggen (vormpjes maken met natte handen doen, dan laat het deeg zich eenvoudiger vormen).
De deegbroodjes met wat bloem bestuiven en 45 minuten in de oven zetten op 45 graden(zodat het verder kan rijzen).
|  |
Bakken
|
Stap 3
|
Plat schaaltje met water onderin de oven plaatsen (beter voor bakproces)
Oven opstoken tot 220 graden.
Broodjes ongeveer in 25 minuten bruin en gaar bakken, net onder het midden van de oven.
Pannenlappen pakken(dan houd je je handen heel) brood uit de oven halen en af laten koelen op een rooster.
Klaar!
Eentje opeten en de rest in de vriezer. |  |
Opmerkingen
Kan uiteraard ook met andere kruiden b.v. bruchetta of net wat je lekker vindt, of gewoon naturel zonder toevoeging van kruiden.