Gebakken sliptong
Aantal porties: | 1 |
Voorbereidingstijd: | 10 minuten |
Kooktijd: | 8 minuten |
Totale tijd: | 18 minuten |
Allergie: | Vis |
Gerechttype: | Hoofdgerecht |
Overig: | Heet serveren |
Ingrediënten
- 2 Panklare sliptongetjes
- 4 Eetlepels bloem
- - Naar smaak zout en peper
- 50 Gram vloeibare bakboter
Optioneel
- 1 - citroen of limoen (garnering en eventueel sausje)
Beschrijving
Stap 1 | |
Tong droogdeppen, bestrooien met zout en peper en door de bloem halen Bakboter heet laten worden en de sliptong ongeveer 3 minuten aan elke kant bakken op een matig hoog vuur Limoen in partjes snijden en paar stukjes op bord ter decoratie Vis uit de pan halen, vet afdeppen met keukenpapier en op bord leggen Lekker met citroen-roomsausje 2 theelepels citroen of limoensap, 1 lepel mayonaise, 1 lepel kookroom, zout en peper alles goed doorroeren. kan eventueel ook nog theelepel kappertjes aan toegevoegd worden. |