Pastasalade met gerookte zalm en ei
Aantal porties: | 1 |
Voorbereidingstijd: | 15 minuten |
Kooktijd: | 10 minuten |
Totale tijd: | 25 minuten |
Allergie: | Ei, Melk, Vis |
Dieet: | Vegetarisch |
Gerechttype: | Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch |
Overig: | Serveer koud, Vooraf-bereidbaar |
Van magazine | ANWB ledenblad |
Ingrediënten
- 50 Gr. pasta (mijn voorkeur fussili)
- 1 ei (hard gekookt)
- 100 Gr. gerookte zalm
- 1 Eetlepel bieslook
- 1 Eetlepel citroensap
- 50 Gr. creme fraîche
- 1 Handje veldsla (andere sla kan ook)
- - Naar smaak zout en peper
Beschrijving
Stap 1 | |
Kook de pasta gaar volgengens de aanwijzingen op de verpakking(voeg wat olie toe tegen het schuimen, dan blijft het kookstel wat schoner). Ei in ongeveer 10 minuten hardkoken. Sla wat fijner snijden (is makkelijker eten voor mensen die een frame in hun mond hebben, zoals ik ;-)). Sausje maken van creme fraîche, citroensap, fijngesneden bieslook, zout en peper. Pasta afgieten en even koudspoelen. Ei laten schrikken en afkoelen. Zalm in kleine stukjes snijden. Sla onderin een kom leggen. Pasta er bovenop. Helft van de zalm toevoegen en de helf van de creme fraîche dressing. 'Famillie maken' (dus alles mengen). Andere helft van zalm en cremeFraîche dressing toevoegen, nogmaals alles mengen, Ei pellen en in vieren snijden en toevoegen. Klaar! |