Pastasalade van tonijn en prei
Voorbereidingstijd: | 15 minuten |
Kooktijd: | 12 minuten |
Totale tijd: | 27 minuten |
Allergie: | Vis |
Gerechttype: | Salade |
Overig: | Serveer koud, Vooraf-bereidbaar |
Site | Lidl |
Ingrediënten
- 150g penne (of andere pasta)
- halve - prei
- 100g tonijn (uit blik op olie)
- 1 - peer
- 50 Gram zwarte olijven (zonder pit)
- 40 Gram pijnboompitten (geroosterd)
- 30 Gram ruccola (of 1 ijsbergslablad fijn gesneden)
- 1,5 Eetlepel rode balsamico-azijn
- 1 Eetlepel mayonaise
- 1,5 Eetlepel yoghurt
Beschrijving
Salade maken | |
Stap 1 | |
Pijnboonpitten roosteren in droge koekenpan. Prei in dunnen ringen snijden en in vergiet schoonspoelen. Pasta koken volgens de verpakking en de laatste minuut de prei meekoken. Afspoelen onder koud stromend water. Peer wassen, klokhuis verwijderen(schil laten zitten) en in lengte parten snijden, daarna doormidden snijden. Olijven in ringen snijden. Meng de yoghurt, balsamico-azijn, mayonaise, peper en zout door elkaar. Voeg alle salade-ingrediënten samen en meng dit met elkaar. Voeg vervolgens de dressing toe. Klaar! | |
Stap 2 | |
Opmerkingen
Is vooraf bereidbaar, mits je op het laatste moment alle ingrediënten samenvoegt met de dressing.