Saffraansaus
Aantal porties: | 1 |
Voorbereidingstijd: | 5 minuten |
Kooktijd: | 10 minuten |
Totale tijd: | 15 minuten |
Allergie: | Melk, Vis |
Gerechttype: | Bijgerecht |
Overig: | Heet serveren |
Ingrediënten
- 1 Zakje saffraandraadjes (zijn er ongeveer 25, tropenwinkel, zwarte markt Beverwijk)
- 2 Decliter slagroom (kookroom kan ook, is de saus alleen wat meer vloeibaar)
- 1 Theelepel dyonmosterd (andere mosterd kan ook)
- 1 Eetlepel citroensap
- - Naar smaak vissaus (tropenwinkel)
- - Naar smaak cayennepeper en zout
Beschrijving
Stap 1 | |
Saffraandraadjes in droge pan roosteren tot ze dieprood zijn Vervolgens in vijzel fijnmaken 2 eetlepels water, zout en cayennepeper toevoegen dooroeren en het mengsel terug in de pan doen en even laten koken slagroom toevoegen en laten inkoken tot er twee-derde van de massa over is Saffraansaus op smaken brengen met citroensap, mosterd en de vissaus Klaar! |
Opmerkingen
Lekker met warm gerookte zalm