Sinaasappel drilpudding
Aantal porties: | 1 |
Voorbereidingstijd: | 10 minuten |
Kooktijd: | 1 uur |
Totale tijd: | 1 uur, 10 minuten |
Dieet: | Vegetarisch |
Gerechttype: | Dessert |
Overig: | Serveer koud, Vooraf-bereidbaar |
Ingrediënten
- 1 Grote sinaasappel
- 0,25 - citroen (citroensap uit flesje kan ook)
- - Naar smaak suiker
- 1,5 Blaadje gelantine
Optioneel
- - Naar smaak slagroom
- - - muntblaadjes
Beschrijving
Stap 1 | |
Gelatine in koud water weken. Sinaasappel persen en citroensap en 1 eetlepel suiker toevoegen, eventueel aanlengen met water tot 1 deciliter. Breng de massa tegen de kook aan. Haal van het vuur en los de uitgeknepen geweekte gelatineblaadjes in het vocht op. Laat de boel afkoelen en giet in een (ingevet met olie)vormpje. Laat de boel verder afkoelen in de koelkast, of als het niet snel genoeg gaat in de vriezer. Stort de vorm op een schotel (lukt dit niet dan de vorm even kort in een bak heet water verwarmen). Afmaken met wat slagroom en een blaadje munt. Je kunt het ook afmaken met wat chocoladevormpjes |