Spitskoolsalade (lauwwarm of warm)
Aantal porties: | 1 |
Voorbereidingstijd: | 15 minuten |
Kooktijd: | 15 minuten |
Totale tijd: | 30 minuten |
Dieet: | Vegetarisch |
Gerechttype: | Bijgerecht, Hoofdgerecht, Salade |
Ingrediënten
salade
- 75 Gr. penne
- 0,25 - spitskool
- 0,25 Potje champignons (verse champignons kan natuurlijk ook)
- 0,25 - ui
- 0,5 Teen knoflook
- 1 Grote eetlepel peterselie
- - Naar smaak peper en zout
tomatenmayonaise
- 1 Lepel mayonaise
- 2 Stuks zongedroogde tomaatjes op olie
- 1 Scheutje room of koffiemelk
Beschrijving
Salade | |
Stap 1 | |
Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing eventueel met zout. Haal de kern uit de spitskool en snijd de spitskool in reepjes. Laat de champignons uitlekken. Olie verhitten, champignons ongeveer 5 minuten bakken. Pel en snipper de ui en de knoflook en ongeveer 5 minuten meebakken. Spitskool toevoegen aan bakmengsel meebakken tot beetgaar. Penne afgieten en een klein beetje olijfolie erdoor mengen (tegen het plakken). Penne toevoegen aan het bakmengsel en pan van het vuur halen. Peterselie erdoor en op smaak brengen met peper en zout. | |
Tomatenmayonaise | |
Stap 2 | |
Snijd de tomaten in fijne stukjes. Meng door de mayonaise met een klein beetje room of koffiemelk |