Warm gerookte zalm
Aantal porties: | 1 |
Voorbereidingstijd: | 10 minuten |
Kooktijd: | 20 minuten |
Totale tijd: | 30 minuten |
Allergie: | Vis |
Gerechttype: | Hoofdgerecht |
Overig: | Heet serveren |
Ingrediënten
- 1 Moot zalm (met vel)
- - Naar smaak zout en peper
- - Beetje (olijf)olie
Beschrijving
Stap 1 | |
Zalm zouten en peperen Rookoventje klaarmaken Zalm ongeveer 20 minuten in rookoventje laten roken Klaar! |
Opmerkingen
Lekker met saffraansaus
Rookoventje:
Ik heb een klein rookoventje van Cameron die op het gas kan.
- strooi 1 lepel rookmot op de bodem van het oventje
- pak de lekbak in met alufolie (scheelt een hoop afwaswerk)
- smeer het rooster in met olie (scheelt alweer een hoop afwaswerk)
- leg de gezoute/gepeperde zalm op het rooster met het vel op het rooster
- schuif het deksel half in het rookoventje
- Ontsteek het gas, als de mot begint te roken, schuif het deksel dicht en zet gas laag.
- 20 minuten wachten, klaar!
P.s., wacht wel tot de as van de rookmot is afgekoeld, voor je de boel gaat schoonmaken om brand te voorkomen.
Het kan gebeuren dat de bak rook 'lekt', er is een manier om dat te voorkomen, maar dat kost nogal wat kracht, ik zet er gewoon een paar zware dingen bovenop, werkt ook prima.
O, ja wel de afzuiger aanzetten.