Zalmsalade op gegrild donker brood
Aantal porties: | 1 |
Voorbereidingstijd: | 30 minuten |
Allergie: | Graan, Vis |
Gerechttype: | Brood, Hoofdgerecht, Lunch, Salade |
Overig: | Serveer koud |
Site | Geïnspireerd door 24kitchen |
Ingrediënten
- 1 Blikje rode zalm (John west)
- 1 Kwart ui
- 6 - cherry tomaatjes
- 6 - radijsjes
- 1 Klein blikje cannelinnibonen (bonduelle)
- 1 Halve citroen
- 1 Handje ruccola (= ong. 20 gr)
- 1 Theelepel mosterd
- 0,5 Eetlepel balsamicoazijn
- 2 Eetlepels olijfolie
- 1 Theelepel citroensap
- 1 - breekbrood (((in 3en snijden, middelste gedeelte gebruiken) of ander donkerbruin brood)
- 0,25 Bosje knoflookbieslook (of gewone bieslook)
Beschrijving
Voorbereiden / klaarmaken | |
Stap 1 | |
Laat de zalm uitlekken in een vergiet Ui pellen en in halve ringen snijden Tomaatjes in kwarten snijden en pitten verwijderen Radijsjes in vieren snijden Cannellinibonen afgieten en goed uitspoelen Citroen in parten snijden Ruccola grof snijden Bieslook snijden Blubbers en flubbers uit de zalm verwijderen en de zalm in stukjes 'plukken' Dressing en groente mengen: Meng in kom citroensap, balsamicoazijn, mosterd, zout en peper en voeg roerende voort de olie erbij Roer ui, cherrytomaten, radijs en bonen door de dressing Maak grillpan heet, besprenkel ondertussen brood met olie, en bestrooi met een beetje peper en zout, bak het brood in ongeveer 5 minuten bruin en knapperig Meng ondertussen ook de ruccola sla door de groente en de dressing | |
Serveren | |
Stap 2 | |
Leg het gebakken brood op een bord Verdeel het groente/slamengsel over het brood Verdeel daar de zalm weer over Bestrooi met de bieslook Paar partjes citroen erbij Klaar! |