Romige courgettesoep met zalm


Romige courgettesoep met zalm

Aantal porties: 2
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Allergie: Melk, Vis
Gerechttype: Soep, Voorgerecht
Overig: Heet serveren
Site Beetje van Lidl en beetje van mezelf

Ingrediënten

  • 1 - courgette
  • 1 - ui
  • 0,5 - knoflookteentje
  • 0,5 Liter kippenbouillon (blokje)
  • 50 Ml. kookroom (of crème fraice)
  • 1 Eetlepel peterselie (vers gehakt of gedroogd)
  • - Naar smaak peper, zout, maggie
  • 20 Gr. gerookte zalm

Beschrijving

Voorbereiding
Stap 1
Ui pellen en in stukjes snijden.
Knoflook raspen.
Courgette in plakjes snijden.
Gerookte zalm in stukjes snijden.

Soep maken
Stap 2
Bouillon opzetten en laten koken.
Courgette, ui, knoflook toevoegen en gaar koken.
Pureer de soep met een staafmixer.
Breng opnieuw aan de kook en voeg de peterselie en kookroom (of crème fraiche) toe.
Op smaak maken met peper, zout, maggie.
Soep in kom of bord serveren en op laatste moment de stukjes zalm toevoegen.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij via e-mail op de hoogte als er meer reacties op dit bericht komen

Subscribe without commenting