Romige paprika tomatensoep
Aantal porties: | 2 |
Voorbereidingstijd: | 30 minuten |
Kooktijd: | 20 minuten |
Totale tijd: | 50 minuten |
Allergie: | Melk |
Gerechttype: | Soep, Voorgerecht |
Overig: | Heet serveren, Vooraf-bereidbaar |
Ingrediënten
- 1 Lepel olijfolie
- 0,5 Rode paprika
- 0,25 - ui
- 0,25 Teentje knoflook
- 0,75 Bakje cherry tomaten
- 0.25 runderbouillonblok (lidl)
- 1 Lepel bakboter
- 1 Lepel bloem
- - Scheut kookroom (lidl)
- - Wat nodig is water (om aan te vullen tot een halve liter)
- Naar smaak peper en zout
- Beetje peterselie
Beschrijving
Snijden - voorbereiden | |
Stap 1 | |
Verwarm in een pan de olijfolie Voeg de ui en paprika toe en laat de smaken loskomen Voeg de fijngesneden knoflook toe en laat deze even meebakken Voeg vervolgens de in vieren gesneden cherry tomaatjes toe en laat meebakken Voeg wat water met de bouillonblok toe zodat de boel niet droogkookt, laat ongeveer een kwartier pruttelen tot de tomaten fijngekookt zijn. Van het vuur af, het mengsel met de staafmixer pureren, vervolgens door een zeef laten lopen waardoor de vellen en de zaden achterblijven. Aanvullen met water tot 4,5 deciliter | |
Soep maken | |
Stap 2 | |
Smelt in een pan de bakboter, voeg de bloem toe en laat even garen Voeg nu in gedeelten het groente/watermengsel toe(iedere keer even laten koken en goed doorroeren met een garde) Voeg ongeveer een halve deciliter kookroom toe Proeven, op smaak afmaken met peper en zout Beetje peterselie toevoegen Klaar! |
Opmerkingen
Lekker met zelfgemaakt brood en kruidenboter (boter, knoflook, verse groene kruiden, peper en zout)
Kan natuurlijk ook wat stukjes paprika en tomaat achterhouden en de laatste 5 minuten mee laten koken, zodat je ziet wat erin zit.