Romige paprika tomatensoep


Romige paprika tomatensoep

Aantal porties: 2
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totale tijd: 50 minuten
Allergie: Melk
Gerechttype: Soep, Voorgerecht
Overig: Heet serveren, Vooraf-bereidbaar

Ingrediënten

  • 1 Lepel olijfolie
  • 0,5 Rode paprika
  • 0,25 - ui
  • 0,25 Teentje knoflook
  • 0,75 Bakje cherry tomaten
  • 0.25 runderbouillonblok (lidl)
  • 1 Lepel bakboter
  • 1 Lepel bloem
  • - Scheut kookroom (lidl)
  • - Wat nodig is water (om aan te vullen tot een halve liter)
  • Naar smaak peper en zout
  • Beetje peterselie

Beschrijving

Snijden - voorbereiden
Stap 1
Verwarm in een pan de olijfolie
Voeg de ui en paprika toe en laat de smaken loskomen
Voeg de fijngesneden knoflook toe en laat deze even meebakken
Voeg vervolgens de in vieren gesneden cherry tomaatjes toe en laat meebakken
Voeg wat water met de bouillonblok toe zodat de boel niet droogkookt, laat ongeveer een kwartier pruttelen tot de tomaten fijngekookt zijn.
Van het vuur af, het mengsel met de staafmixer pureren, vervolgens door een zeef laten lopen waardoor de vellen en de zaden achterblijven.
Aanvullen met water tot 4,5 deciliter
Soep maken
Stap 2
Smelt in een pan de bakboter, voeg de bloem toe en laat even garen
Voeg nu in gedeelten het groente/watermengsel toe(iedere keer even laten koken en goed doorroeren met een garde)
Voeg ongeveer een halve deciliter kookroom toe
Proeven, op smaak afmaken met peper en zout
Beetje peterselie toevoegen
Klaar!

Opmerkingen

Lekker met zelfgemaakt brood en kruidenboter (boter, knoflook, verse groene kruiden, peper en zout)
Kan natuurlijk ook wat stukjes paprika en tomaat achterhouden en de laatste 5 minuten mee laten koken, zodat je ziet wat erin zit.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij via e-mail op de hoogte als er meer reacties op dit bericht komen

Subscribe without commenting