Saffraansaus


Saffraansaus

Aantal porties: 1
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Totale tijd: 15 minuten
Allergie: Melk, Vis
Gerechttype: Bijgerecht
Overig: Heet serveren

Ingrediënten

  • 1 Zakje saffraandraadjes (zijn er ongeveer 25, tropenwinkel, zwarte markt Beverwijk)
  • 2 Decliter slagroom (kookroom kan ook, is de saus alleen wat meer vloeibaar)
  • 1 Theelepel dyonmosterd (andere mosterd kan ook)
  • 1 Eetlepel citroensap
  • - Naar smaak vissaus (tropenwinkel)
  • - Naar smaak cayennepeper en zout

Beschrijving

Stap 1
Saffraandraadjes in droge pan roosteren tot ze dieprood zijn
Vervolgens in vijzel fijnmaken
2 eetlepels water, zout en cayennepeper toevoegen dooroeren en het mengsel terug in de pan doen en even laten koken
slagroom toevoegen en laten inkoken tot er twee-derde van de massa over is
Saffraansaus op smaken brengen met citroensap, mosterd en de vissaus
Klaar!

Opmerkingen

Lekker met warm gerookte zalm

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij via e-mail op de hoogte als er meer reacties op dit bericht komen

Subscribe without commenting