Snelle bruine bonensoep


Snelle bruine bonensoep

Aantal porties: 2
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Totale tijd: 25 minuten
Allergie: Melk
Gerechttype: Hoofdgerecht, Lunch, Soep
Overig: Heet serveren, Vooraf-bereidbaar
Site 24kitchen

Ingrediënten

  • 0,5 - ui
  • 0,5 Teentje knoflook
  • 1 - prei
  • 1 Grote aardappel
  • 1 Klein potje bruine bonen (hak)
  • 0,75 Liter water
  • 1 - kippenbouillonblokje (lidl)
  • 100 Gram mager gerookt ontbijtspek
  • 2 - mini trostomaten (gewone of andere tomaten kan ook)
  • 1 Eetlepel gedroogde peterselie (vers kan ook)
  • 1 Eetlepel crème fraîce
  • - - (olijf)olie (om in te bakken)

Beschrijving

Stap 1
Ui pellen en snipperen.
Bonen uit laten lekken.
In pan olie verwarmen en gesnipperde ui fruiten.
Knoflook raspen en aan de gefruite ui toevoegen.
Uitgelekte bonen toevoegen en even meebakken.
Water en bouillonblokje toevoegen en ongeveer 10 minuten laten koken.
Ondertussen prei in lengte halveren en in halve ringen snijden, aardappel schillen en in blokjes snijden, tomaat ontpitten en in blokjes snijden.
Pureren met een staafmixer (pas op spatten).
Soep opnieuw aan de kook brengen en aardappel en prei toevoegen, koken tot de aardappelen gaar zijn (ong. 8 minuten).
Ondertussen de spekjes ongeveer 5 minuten bakken in een koekenpan.
Spekjes met bakvet toevoegen aan de soep, en de peterselie en tomaten toevoegen.
Proeven en op smaak maken.
Soep in een bord schenken, lepel crème fraîche erop en eten maar.

Wil je hem pittig? Voeg tegelijk met de knoflook een halve lepel verse rode peper toe en bak deze mee.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij via e-mail op de hoogte als er meer reacties op dit bericht komen

Subscribe without commenting