Soto Ajam – kippensoep


Soto Ajam – kippensoep

Aantal porties: 2
Voorbereidingstijd: 5 minuten
Kooktijd: 15 minuten
Totale tijd: 20 minuten
Gerechttype: Lunch, Soep, Voorgerecht
Overig: Heet serveren

Ingrediënten

  • 100 Gram kipfilet (in blokjes gesneden)
  • 1 - ui
  • 1 Stengel citroengras (kan ook met citroensap)
  • 0,5 Teentje knoflook
  • 0,5 Liter water
  • 0,5 Blokje kippenbouillon (Lidl)
  • - Naar smaak gemberpoeder
  • - Beetje kurkuma (of geweekte saffraandraadjes)
  • - Naar smaak peper en zout
  • 20 Gram glasnoedels

Beschrijving

Stap 1
Ui en knoflook fijnsnijden en fruiten.
Water en blokjes kipfilet toevoegen met citroengras, gember en bouillonblokje.
Als de soep kook, kurkuma (of geweekte saffraan toevoegen).
Op smaak brengen met peper, zout, citroensap en andere gebruikte ingrediënten.
Van de warmtebron halen.
Glasnoedels toevoegen, af en toe doorroeren en na 5 minuutjes is de soep klaar om gegeten te worden.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij via e-mail op de hoogte als er meer reacties op dit bericht komen

Subscribe without commenting