Soto Ajam – kippensoep
Aantal porties: | 2 |
Voorbereidingstijd: | 5 minuten |
Kooktijd: | 15 minuten |
Totale tijd: | 20 minuten |
Gerechttype: | Lunch, Soep, Voorgerecht |
Overig: | Heet serveren |
Ingrediënten
- 100 Gram kipfilet (in blokjes gesneden)
- 1 - ui
- 1 Stengel citroengras (kan ook met citroensap)
- 0,5 Teentje knoflook
- 0,5 Liter water
- 0,5 Blokje kippenbouillon (Lidl)
- - Naar smaak gemberpoeder
- - Beetje kurkuma (of geweekte saffraandraadjes)
- - Naar smaak peper en zout
- 20 Gram glasnoedels
Beschrijving
Stap 1 | |
Ui en knoflook fijnsnijden en fruiten. Water en blokjes kipfilet toevoegen met citroengras, gember en bouillonblokje. Als de soep kook, kurkuma (of geweekte saffraan toevoegen). Op smaak brengen met peper, zout, citroensap en andere gebruikte ingrediënten. Van de warmtebron halen. Glasnoedels toevoegen, af en toe doorroeren en na 5 minuutjes is de soep klaar om gegeten te worden. |