Stoofpotje – Basis


Stoofpotje – Basis

Aantal porties: 4
Voorbereidingstijd: 20 minuten
Kooktijd: 3 uur
Totale tijd: 3 uur, 20 minuten
Gerechttype: Hoofdgerecht
Overig: Diepvriesbestendig, Heet serveren, Vooraf-bereidbaar
Site Geïnspireerd door allerhande

Ingrediënten

  • 600 Gram magere runderlappen
  • 3 Eetlepels appelstroop
  • 4 - uien (middelgroot)
  • 0,5 - spaanse peper
  • 4 - laurierbladen
  • 0,25 Liter runderbouillon
  • - Naar smaak zout en peper
  • 25 Gram bakboter

Beschrijving

Diepvriesklaar maken
Stap 1
600 gr. mager rundvlees bestrooien met peper en zout, in grote stukken snijden en in schaal doen.
Appelstroop en mosterd toevoegen en goed met je handen door het vlees mengen.
Dan wordt het tijd om je handen te wassen, want die zijn nu errugg vies;
Uien in stukken snijden.
Bakboter heet laten worden en de uien glazig bakken.
Vlees meebakken tot al het rode vlees een kleurtje heeft.
De laurierblaadjes, het halve Spaanse pepertje en de hete runderbouillon(van een tablet) toevoegen en aan de kook brengen.
Daarna vlamverdeler onder de pan en in 3 uur zachtjes gaar stoven.
Op smaak afmaken

Af laten koelen en in porties in de vriezer stoppen.
Verder bereiden
Stap 2
Ontdooi de basisstoofpot en breng aan de kook
Voeg per portie 250 gram groenten toe. B.v. een combinatie sperciboontjesen/of (winter)wortel en/of champignons en/of groene kool en/of paprika en laat de groenten ongeveer 20 minuten meekoken.
Maak op smaak af, doe het op een bord of schaal en strooi er wat peterselie over.

Lekker met gewone gekookte aardappels of peterselie aardappels.

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij via e-mail op de hoogte als er meer reacties op dit bericht komen

Subscribe without commenting