Tegenstellingen


Op bezoek bij Interart wat elk jaar met ‘nog mooier en nog meer’ uitgebreid lijkt te worden. Betaalbare kunst. Het scheelt natuurlijk veel wat je betaalbaar vindt. In elk geval, er zijn diverse prijsklassen van sparen tot het betaalbaar is, of  ‘wachten op een hoofdprijs in de staatsloterij’.  Het leuke is, ik mag er naar kijken  -alsof het van mij is-, en genieten van de tuin waar de kunstwerken in vele hoeken en gaten opgesteld zijn.

Klik op afbeelding voor vergroting
[Best_Wordpress_Gallery id=”17″ gal_title=”20011-06 Interart”]

De dag erna naar museum de Paviljoens in Almere.  Almere, ik word  een beetje triest tijdens het rondlopen in deze stad. Op enkele uitzonderingen na -mooie architectuur van een paar gebouwen- vind ik het een shabby uitstraling hebben. Zo ook het museum. Aardige gast achter de balie. Waarschijnlijk was hij blij mensen te zien. We waren op dat moment de enige twee bezoekers die het museum rijk was.

Klik op afbeelding voor vergroting

[Best_Wordpress_Gallery id=”18″ gal_title=”2011-06 Paviljoens Almere”]

Waar interart overdadig aan kunst is en ik dacht: ‘Poehh héé, effe bijkomen hoor’, is de expositie van Suchan Kinoshita ‘Het verkeerde moment, op de juiste plek’, weer te weinig van het goede. Wel aardig, maar niet spectaculair.

Het museum verlatend, waren graffity kunstenaars in de praktijk bezig. Vele bussen met verf, aandachtig aan het werk. De kunst is letterlijk op straat te vinden. Werd het toch nog leuk.

 

Misschien zit ik er wel helemaal naast met mijn gevoel over Almere en is het wonen en werken er hartstikke leuk.

2011-06-almere-graffity-01

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij via e-mail op de hoogte als er meer reacties op dit bericht komen

Subscribe without commenting