Vanillecake
Aantal porties:
| 2 |
Voorbereidingstijd:
| 15 minuten |
Kooktijd:
| 1 uur, 5 minuten |
Totale tijd:
| 1 uur, 20 minuten |
Allergie:
|
Ei, Graan
|
Gerechttype:
|
Kruiden
|
Overig:
|
Diepvriesbestendig, Serveer koud
|
Ingrediënten
- 360 Gram margarine (of roomboter)
- 360 Gram suiker
- 8 eieren (medium)
- 360 Gram bloem
- 1 Zakje bakpoeder
- 2 - vanillestokjes (of 1 flesje bakaroma vanille (Lidl, als ze het in de aanbieding hebben))
- - Beetje zout
Beschrijving
Deeg maken
|
Stap 1
|
Margarine even in de magnetron om zacht te laten worden.
Margarine met mixer tot een soepele creme kloppen.
Suiker toevoegen, vanille uitschrapen en toevoegen en goed mixen.
Eieren toevoegen en mixen tot een mooie massa ontstaat.
Bloem, bakpoeder en zout toevoegen, mixen op de laagste stand, tot de boel goed door elkaar zit en dan 5 minuten op de hoogste stand.
|  |
Bakken
|
Stap 2
|
Oven voorverwarmen op 160 graden.
Cakevorm invetten en bekleden met bakpapier.
Deeg in de cakevorm doen en naar de randen verdelen zodat in het midden een holling onstaat(komt goed, als de cake klaar is, is het mooi verdeeld).
Cake in de oven plaatsen -net onder het midden- en in ongeveer 65 minuten gaar bakken.
Vervolgens nog een minuut of 5 in de oven laten staan en dan voorzichtig de deur een stukje openen en nog even verder af laten koelen.
Cake uit de oven halen en op een rooster verder af laten koelen.
Klaar! |  |
Opmerkingen
Cakevorm 20 x 30 cm.
Als je bak-aroma gebruikt kunnen natuurlijk ook andere smaken gebruikt worden. Teveel cake(recept is eigenlijk voor 2 cakes). Per plakje apart verpakken in plasticfolie en in de vriezer stoppen(of het delen met de buurman).