Vegetarische rijstsalade
Aantal porties: | 1 |
Voorbereidingstijd: | 30 minuten |
Kooktijd: | 10 minuten |
Totale tijd: | 40 minuten |
Dieet: | Vegetarisch |
Gerechttype: | Salade |
Overig: | Serveer koud, Vooraf-bereidbaar |
Site | Beetje van mezelf en veel van Lidl |
Ingrediënten
- 60 Gr. basmatirijst
- 0,25 Liter groentebouillon
- 6 Stuks cherrytomaten
- - Kwart paprika
- - Halve ui
- 1 - bosui
- 5 Stuks zwarte olijven
- 0,25 Stuk sap van citroen
- 0,25 Teentje knoflook
- 4 Blaadjes munt
- 2 Eetlepels olijfolie
- - Naar smaak peper en zout
Beschrijving
Stap 1 | |
Rijst gaarkoken in de groentebouillon en af laten koelen. Tomaten (ontpitten) en paprika (zaadjes verwijderen) in blokjes snijden, ui pellen en fijn snipperen, lente-uitjes in ringetjes snijden, olijven halveren. Afgekoelde rijst toevoegen en goed door elkaar mengen. Olie, citroensap, knoflook, zout en peper in apart schaaltje goed mengen en door het rijst-groentemengsel roeren. Muntblaadjes in dunne reepjes snijden en over de rijstsalade strooien. Klaar! Kan natuurlijk met allerlei groenten(en ook allerlei soorten rijst), net wat in de koelkast ligt. Vond het een lekkere combinatie met tonijn uit blik, (beetje olijfolie en citroensap, 1 lepel mayo , zout en peper en een paar zwarte olijven en brood erbij). Daarna nog een ijssie toe en een espressokoffie. |