Venkelsalade met fruit en geitenkaas
Aantal porties: | 2 |
Voorbereidingstijd: | 20 minuten |
Allergie: | Melk |
Gerechttype: | Bijgerecht, Salade |
Overig: | Serveer koud |
Ingrediënten
- - Paar mintblaadjes (voor garnering)
salade
- 1 - venkelknol
- 1 - appel
- 2 - handsinaasappelen
- 100 Gram geitenkaas
dressing
- 1 Eetlepel citroensap
- 2 Eetlepels olijfolie
- 1 Theelepel honing
- - Naar smaak peper
Beschrijving
Salade | |
Stap 1 | |
Venkel wassen en schaven. Appel schillen en schaven, besprenkelen met wat citroensap en aan de venkel toevoegen. Sinaasappels in partjes snijden en de ontvelde partjes aan venkelmengsel toevoegen. Geitenkaas verbrokkelen en toevoegen. (houd eventueel wat sinaasappel, appel, geitenkaas achter voor garnering) | |
Dressing | |
Stap 2 | |
Meng de olijfolie, citroensap, honing en peper door elkaar. Voeg dit aan de salade toe en hussel de boel voorzichtig door elkaar. Garneer met wat mintblaadjes (en eventueel sinaasappel, appel, geitenkaas) |