Warm gerookte zalm


Warm gerookte zalm

Aantal porties: 1
Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 20 minuten
Totale tijd: 30 minuten
Allergie: Vis
Gerechttype: Hoofdgerecht
Overig: Heet serveren

Ingrediënten

  • 1 Moot zalm (met vel)
  • - Naar smaak zout en peper
  • - Beetje (olijf)olie

Beschrijving

Stap 1
Zalm zouten en peperen
Rookoventje klaarmaken
Zalm ongeveer 20 minuten in rookoventje laten roken
Klaar!

Opmerkingen

Lekker met saffraansaus

Rookoventje:

Ik heb een klein rookoventje van Cameron die op het gas kan.

  1.  strooi 1 lepel rookmot op de bodem van het oventje
  2. pak de lekbak in met alufolie (scheelt een hoop afwaswerk)
  3. smeer het rooster in met olie (scheelt alweer een hoop afwaswerk)
  4. leg de gezoute/gepeperde zalm op het rooster met het vel op het rooster
  5. schuif het deksel half in het rookoventje
  6. Ontsteek het gas, als de mot begint te roken, schuif het deksel dicht en zet gas laag.
  7. 20 minuten wachten, klaar!

P.s., wacht wel tot de as van de rookmot is afgekoeld, voor je de boel gaat schoonmaken om brand te voorkomen.
Het kan gebeuren dat de bak rook 'lekt', er is een manier om dat te voorkomen, maar dat kost nogal wat kracht, ik zet er gewoon een paar zware dingen bovenop, werkt ook prima.
O, ja wel de afzuiger aanzetten.

 

 

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij via e-mail op de hoogte als er meer reacties op dit bericht komen

Subscribe without commenting