Wentelteefjes
Voorbereidingstijd: | 5 minuten |
Kooktijd: | 3 minuten |
Totale tijd: | 8 minuten |
Allergie: | Ei, Melk |
Gerechttype: | Brood, Dessert, Lunch |
Overig: | Heet serveren, Kindvriendelijk |
Ingrediënten
- 4 Sneden oud brood (liefst wit)
- 1 - ei
- 150 Ml. melk
- 1 Theelepel kaneelpoeder
- - Wat nodig is boter (om in te bakken)
- - Naar smaak suiker (voor erop als het klaar is)
Beschrijving
Stap 1 | |
Korsten van het brood snijden. Ei, melk, kaneel en snufje zout in staafmixerkom doen en kort mixen met staafmixer. Het mengsel in een diep bord schenken. Boter in een koekenpan heet laten worden. Brood in eimengsel dopen aan beide kanten. Bruin bakken in de koekenpan(aan beide kanten). Op een bord doen, suiker erover en eten maar. | |
Opmerkingen | |
Stap 2 | |
Mixen kan ook met de hand in diep bord. Wil je meerdere maken, dan bord op pan met kokend water en daar zolang de wentelteefjes warm houden tot je klaar bent met bakken. De opgegeven hoeveelheid (eimengsel) is voor ongeveer 4 sneetjes brood. |