Wortelen en champignons
Aantal porties: | 1 |
Voorbereidingstijd: | 10 minuten |
Kooktijd: | 20 minuten |
Totale tijd: | 30 minuten |
Allergie: | Melk |
Dieet: | Vegetarisch |
Gerechttype: | Bijgerecht |
Overig: | Heet serveren |
Site | Beetje van mezelf en een beetje van Lidl |
Ingrediënten
- 200 Gram wortelen
- 75 Gram champignons
- 15 Gram boter
- - Snufje suiker
- 0,75 Dl. bouillon
- 0,25 Dl. kookroom
- - Beetje bieslook (vers of gedroogd)
- - Naar smaak zout en peper
Beschrijving
Stap 1 | |
Wortelen schillen en in stukjes snijden. De helft van de boter in een pannetje smelten de de wortelen toevoegen. Bouillon met de suiker erbij en laten koken tot het vocht bijna verdampt is. Champignons schoonmaken en in stukjes snijden. Rest van de boter in een koekenpan doen en daar de champignons goudbruin in bakken. Champignons bij de wortelen voegen en de kookroom en bieslook toevoegen. Laat het geheel nog een paar minuutjes koken. Proeven en op smaak afmaken met peper en zout. |