Zalmsalade op gegrild donker brood


Zalmsalade op gegrild donker brood

Aantal porties: 1
Voorbereidingstijd: 30 minuten
Allergie: Graan, Vis
Gerechttype: Brood, Hoofdgerecht, Lunch, Salade
Overig: Serveer koud
Site Geïnspireerd door 24kitchen

Ingrediënten

  • 0,25 Bosje knoflookbieslook (of gewone bieslook)
  • 1 Theelepel citroensap
  • 1 - breekbrood (((in 3en snijden, middelste gedeelte gebruiken) of ander donkerbruin brood)
  • 1 Theelepel mosterd
  • 0,5 Eetlepel balsamicoazijn
  • 2 Eetlepels olijfolie
  • 1 Halve citroen
  • 1 Handje ruccola (= ong. 20 gr)
  • 1 Klein blikje cannelinnibonen (bonduelle)
  • 1 Kwart ui
  • 6 - cherry tomaatjes
  • 6 - radijsjes
  • 1 Blikje rode zalm (John west)

Beschrijving

Voorbereiden / klaarmaken
Stap 1
Laat de zalm uitlekken in een vergiet
Ui pellen en in halve ringen snijden
Tomaatjes in kwarten snijden en pitten verwijderen
Radijsjes in vieren snijden
Cannellinibonen afgieten en goed uitspoelen
Citroen in parten snijden
Ruccola grof snijden
Bieslook snijden
Blubbers en flubbers uit de zalm verwijderen en de zalm in stukjes 'plukken'

Dressing en groente mengen: Meng in kom citroensap, balsamicoazijn, mosterd, zout en peper en voeg roerende voort de olie erbij
Roer ui, cherrytomaten, radijs en bonen door de dressing

Maak grillpan heet, besprenkel ondertussen brood met olie, en bestrooi met een beetje peper en zout, bak het brood in ongeveer 5 minuten bruin en knapperig

Meng ondertussen ook de ruccola sla door de groente en de dressing

Serveren
Stap 2
Leg het gebakken brood op een bord
Verdeel het groente/slamengsel over het brood
Verdeel daar de zalm weer over
Bestrooi met de bieslook
Paar partjes citroen erbij
Klaar!

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Houd mij via e-mail op de hoogte als er meer reacties op dit bericht komen

Subscribe without commenting